Lui Liviu Groza i se ia înapoi strada


În chiar deschiderea şedinţei Consiliului Local Caransebeş de marţi, 31 iulie, primarul Felix Borcean a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre referitor la respingerea plângerii prealabile referitoare la revocarea Hotărârii din data de 29 iunie, cu privire la schimbarea denumirii Străzii Poiana, în Strada Liviu Groza, iniţiativa fiind aprobată de toţi aleşii municipali.

La insistenţele cetăţenilor care locuiesc pe Str. Poiana, o parte a acestora fiind, de altfel, prezenţi în sala de şedinţe, am decis retragerea de pe ordinea de zi a acestui proiect, motivele constând în faptul că pe acea stradă locuiesc mulţi oameni, sunt şi câteva firme, există şi un cabinet de medicină de familie care are în grijă aproximativ 800 de pacienţi, argumentele părându-mi-se suficient de solide în acest sens. Urmează ca, într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local, fie că este ordinară sau extraordinară, să propun anularea Hotărârii care prevedea schimbarea numelui acestei străzi. În viitor, cred că ar fi bine să ne concentrăm la atribuirea unor nume de străzi noi care apar în peisajul municipiului, şi nu să le schimbăm pe cele existente. Sunt suficiente străzi în formare care pot primi denumirea unor personalităţi sau chiar alte nume”, a spus Felix Borcean.

Referitor la faptul că locuitorii care domiciliază pe această stradă au ridicat, în timpul şedinţei, problema asfaltării, edilul a declarat că, într-adevăr, această arteră rutieră nu arată foarte bine. „Momentan, în planul de asfaltări şi reparaţii din fonduri proprii sunt incluse cinci străzi, şi anume «C.D. Loga», «Cazărmii», cea care a fost extrem de afectată de lucrările executate de Hidroconstrucţia, «Căpitan Iancu Temeş», «Romanilor», ce a mai rămas de asfaltat din ea, inclusiv acea porţiune unde s-a efectuat o descărcare arheologică, şi «Fundătura Potocului», o stradă pavată cu piatră cubică şi unde se produc frecvent inundaţii. Pentru toate acestea există deja un buget”, a mai spus Felix Borcean.

Bianca METEŞ