Loc de joacă pentru micii „recruţi”, în Parcul „Gen. Dragalina” 1În vara anului trecut, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, declara că pe masa sa a ajuns o scrisoare cu peste 100 de semnături, în care se solicită Primăriei reamenajarea Parcului „Gen. Ioan Dragalina”. Iniţial – a mai spus atunci edilul –, administraţia locală a mai vrut să amenajeze un loc de joacă în Valea Cenchii, dar până la urmă s-a luat hotărârea ca acesta să fie amenajat în Parcul Teiuş, în Orăşelul Copiilor.
Potrivit declaraţiilor edilului, în Parcul „Gen. Ioan Dragalina” va fi totul nou. Conform proiectului, vor fi schimbate toate aparatele, nisipul va fi înlocuit cu tartan, va exista zonă de fitness, astfel că şi părinţii şi copiii se vor bucura de noile amenajări, şi, cu toate acestea, terenul din Parcul „Dragalina” nu-şi va schimba nici forma, nici suprafaţa.
Zilele trecute, Felix Borcean a venit cu o serie de noutăţi privind acest obiectiv, declarând că, în viitorul apropiat, câştigătorul licitaţiei pentru executarea lucrărilor, firma Atlas Sport din Târgu Mureş, va veni la Caransebeş pentru a se apuca de treabă, valoarea investiţiei fiind de 180.000 de lei.
„Mai avem în vedere şi reabilitarea locului de joacă din Parcul «Teiuş». Practic, acesta şi cel din Parcul «Dragalina» sunt cele mai importante locuri de joacă, pentru că toată lumea vine ori la unul, ori la altul. Am văzut foarte multe comentarii conform cărora la Caransebeş nu sunt locuri de joacă. Ba sunt, se ştie foarte bine că am amenajat cinci asemenea obiective în cartierele municipiului, dar probabil că nu sunt atât de populare printre locuitorii care îşi aduc copiii doar în centrul oraşului. Poate nu ştiu unde sunt celelalte, sau poate nu am făcut noi destulă reclamă”, a spus edilul.
Felix Borcean a mai precizat că există şi problema vandalizării acestor locuri de joacă, dând exemplul celui din Zona Nord, care a fost reabilitat în repetate rânduri şi tot de atâtea ori a fost şi distrus. Edilul a adăugat că atât vechea, cât şi actuala conducere a Primăriei au fost mereu preocupate de asigurarea spaţiilor unde cei mici se pot relaxa, la Caransebeş.
Bianca METEŞ


Un gând despre “Loc de joacă pentru micii „recruţi”, în Parcul „Gen. Dragalina”

Comentariile sunt închise.