Liceul Tehnologic „Decebal” va avea „haine” noiPrimarul Caransebeșului, Felix Borcean, a publicat recent primele imagini ale Liceului Tehnologic „Decebal” din Pipirig, care va fi complet reabilitat energetic. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni, iar investiţia se ridică la peste 11,5 milioane de lei, fără TVA, banii venind din PNRR.
Instituţia de învăţământ va suferi schimbări majore prin renovarea generală a clădirii, izolarea termică a pereților exteriori și a planșeului, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu tâmplărie performantă energetic, montarea de sisteme de ventilare a aerului cu recuperare de căldură, sisteme de panouri fotovoltaice și de iluminat de tip LED.
Și pentru alte unități de învățământ din Caransebeș urmează reabilitarea energetică, proiectele fiind în faza de desemnare a constructorilor. „În această primăvară demarează lucrări de amploare la unitățile de învățământ. În maximum doi ani, întreaga rețea școlară va fi complet modernizată, astfel încât condițiile de educare ale elevilor din Caransebeș vor fi la cele mai înalte standarde”, a anunţat, cu ceva timp în urmă, Felix Borcean. (B. Meteş)

Lasă un comentariu