La volei, istoria se repetă


Phoenix Şimleu Silvaniei – Banatul Caransebeş 3-2 (-21, 22, 20, -23, 11)

Sâmbătă, 11 octombrie, s-a disputat prima etapă din Divizia A1 la volei, echipa Banatul Caransebeş evoluând în deplasare la Şimleu Silvaniei, acolo unde, în urmă cu o săptămână, în meciul retur, obţinea calificarea în faza superioară a Cupei României, în dauna formaţiei locale Phoenix.

Partida a început sub semnul echilibrului, cele două formaţii aflându-se de multe ori la egalitate. Totuşi, după al doilea timp de odihnă, caransebeşenii au dominat setul, pe care şi l-au şi adjudecat în cele din urmă, cu scorul de 25-21.

Al doilea set s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, cei care s-au impus în finalul lui, scor 25-22, fiind ardelenii, care au restabilit astfel egalitatea pe tabela de marcaj.

Gazdele au câştigat al treilea set la 20, iar suporterii prezenţi în număr mare în Sala Măgura sperau la o victorie cu 3-1. Lucrurile nu au stat însă chiar aşa, având în vedere că Dan Borota şi colegii s-au impus în actul al patrulea. A fost setul cel mai disputat, având în vedere că Phoenix era condusă cu şase puncte, scor 12-18, şi a avut forţa necesară să egaleze la 20, după care la 23, însă finalul a fost al oaspeţilor.

A fost nevoie de setul decisiv, unul în care gazdele au reuşit să se concentreze mai bine şi a reuşit să se impună.

În etapa următoare, programată sâmbătă, 18 octombrie, CS Volei Club Banatul Caransebeş va primi pe teren propriu replica formaţiei CSM Bucureşti.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ