La Oţelu Roşu e linişte şi pace. Deocamdată…


La sfârşitul săptămânii trecute, sindicaliştii de la Ductil Steel Oţelu Roşu şi-au întrerupt seria protestelor care, iniţial, trebuiau să se desfăşoare pe parcursul a 10 zile, pentru o perioadă de două săptămâni. Liderul Sindicatului din societate, Victor Sabău, spune că decizia a fost luată deoarece între timp a avut loc Adunarea Generală a Creditorilor, în data de 29 mai a fost întocmită Încheierea şedinţei, în care a fost reconfirmat administratorul judiciar al Ductil Steel, precum şi componenţa Comitetului AGC, care urmează să înainteze către instituţiile abilitate ale Statului listele cu salariaţi, astfel încât aceştia să-şi poată primi salariile compensatorii şi celelalte drepturi, de la Fondul de Garantare. Sindicaliştii au considerat că e mai bine să lase ca Adunarea să se desfăşoare în linişte, dar, odată ce reprezentanţii acesteia depun aceste documente, operaţiune care va dura probabil câteva zile, ar fi oportun ca ei să reia seria protestelor, pentru a pune presiune pe cei care urmează să stabilească ce se va îmtâmpla în continuare la Combinatul de pe Valea Bistrei, pentru a urgenta, în felul acesta, lucrurile. Aceasta s-ar putea petrece în data de 10 iunie, pentru că, a mai spus Victor Sabău, doar aprobările de la Bucureşti ar putea dura până la 45 de zile.

Totodată, se pare că vineri, 31 mai, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Caraş-Severin, pe ordinea de zi figurează şi problemele de la Oţelu Roşu, liderul Filialei judeţene a Cartel Alfa, Marian Apostol, lansând o invitaţie şi conducerii societăţii Ductil, pentru a participa la discuţii.

De asemenea, la mijlocul săptămânii viitoare conducerea Sindicatului Ductil Steel Oţelu Roşu va înainta o Adresă la Primăria oraşului, la Prefectura judeţului şi la Comandamentul de Jandarmi, în vederea reluării, în 10 iunie, a protestelor. În aceeaşi perioadă, şi-au anunţat vizita în capitala Văii Bistrei şi liderul de la Buzău al Ductil Steel, Gheorghiţă Botica, precum şi juristul societăţii, Andrei Strătilă, deoarece se pare că aceştia ar fi în măsură să avanseze o dată mai exactă la care salariaţii de la Oţelu Roşu îşi vor primi banii.

Sonia BERGER