La mulţi ani, Nadina!Una dintre cele mai cunoscute firme din Caransebeş, SC Nadina SRL, a sărbătorit duminică, 10 aprilie, împlinirea a 30 de ani de activitate. Au fost prezenţi la acest moment festiv, găzduit de elegantul salon al restaurantului Nicol Gaşpar, oameni de afaceri, colaboratori, primari, reprezentanţi ai unor instituţii şi ai administraţiilor publice din localităţile din jurul municipiului, precum şi foşti şi actuali angajaţi ai societăţii.
Invitaţii au putut urmări un scurt film în care, în doar câteva minute, au fost trecuţi în revistă cei 30 de ani de activitate ai firmei.
SC Nadina SRL a luat fiinţă în 1992, atunci când Ioan Şutac a deschis un magazin mixt la Copăcele. În acelaşi an a vrut să deschidă şi o staţie PECO, însă cum soţia sa Marica nu a avut curaj pentru o asemenea investiţie, a luat un credit şi a cumpărat trei camioane cu care a prestat servicii de transport de cereale în zonele Timişoara şi Arad. În 2004, Ioan Şutac a fost ales primar la Copăcele şi, pentru a nu fi incompatibil, şi-a chemat fiul, pe Ion-Daniel Şutac, din Anglia, pentru a prelua şi a dezvolta firma. Astfel, în 2005 SC Nadina SRL a cumpărat un microbuz cu 11 locuri, a închiriat un autobuz şi, în scurt timp, lumea a început să apeleze la serviciile firmei, fiind singura de profil din această zonă.
După ce conducerea societăţii a fost preluată de Ion-Daniel Şutac, firma a ajuns să aibă trei magazine şi trei camioane, începând, în acelaşi timp, şi transportul de persoane. În momentul de faţă, SC Nadina SRL colaborează cu cinci companii mari, fiecare cu peste 100 de angajaţi. Şi dacă în 2005 cifra de afaceri a firmei era de 1.000 de lei, acum aceasta este de 1.700.000 de lei, de la un camion s-a ajuns la 30 de autovehicule, creând, totodată, peste 150 de locuri de muncă.
Deoarece asigura 50 de trasee regulate, cu sprijinul Primăriei, în anii 2008-2009 administratorul şi-a dorit o autogară pe care a şi construit-o, acum ea fiind folosită şi de autocarele altor companii de transport.
În 2018 a căpătat contur şi proiectul de suflet al Nicoletei Şutac, Nadina Holiday, agenţie de turism care oferă doritorilor vacanţe în destinaţii exotice, dar şi sejururi în Turcia, Egipt, Tunisia, Dubai, Cipru, Grecia sau Bulgaria.
În 2020, firma şi-a îmbogăţit paleta de servicii cu Nadina Party Bus, un autobuz pentru petreceri unicat în ţară şi printre puţinele de acest gen din Europa.
În luna martie a acestui an, Ion-Daniel Şutac a achiziţionat o autoutilitară pentru tractat camioane, tocmai pentru că, pe 100 de kilometri în jurul Caransebeşului, nu există un astfel de serviciu.
Administratorul firmei are şi două proiecte de viitor: un autoservice auto şi o terasă-restaurant care va fi unicat în municipiu, pentru că va avea formă de corabie, şi va fi amplasată în apropierea autogării.
După acest moment, au fost răsplătiţi cu Certificate de apreciere toţi cei care, de-a lungul timpului, dar şi în prezent, au contribuit şi contribuie la dezvoltarea societăţii, printre aceştia numărându-se şi primarul Felix Borcean, prezent, alături de city-managerul Florin Bogdea, la eveniment.
Apoi a început petrecerea, programul muzical fiind asigurat de Pavel Zăvoianu şi formaţia sa, şi de Miruna Lazea.
Bianca METEŞ