Platforme subterane pentru deșeuri, la Caransebeș 1



În ședința de la sfârșitul lunii trecute a Consiliului local, aleșii municipali au aprobat două proiecte de hotărâre privind operatorul serviciului de salubritate al orașului, SC Transal Urbis SRL Caransebeş.
Primul dintre acestea se referă la darea în folosință gratuită către această societate a unui teren în suprafață de 15.000 de metri pătrați, pentru a se amenaja aici un deponeu pentru deșeuri, dar și pentru mutarea deponeului aflat în prezent la Halta Țiglărie, din apropierea Centrului comercial Kaufland, investiţia urmând să fie realizată de Transal Urbis. „În această locație, societatea noastră va construi o hală în vederea sortării şi balotării deșeurilor pentru fiecare fracție în parte – carton, plastic/pet, folie, sticlă. La finalizarea construcției, aici va exista o platformă betonată, privind transvânzarea deșeurilor, platforma urmând să fie prevăzută cu rigole și cămine pentru levigat”, ne-a spus directorul societăţii, Ovidiu Chimigeriu.
Conducerea SC Transal Urbis SRL ne-a informat că, în urma controalelor efectuate recent, Garda de Mediu a cerut luarea unor măsuri, printre acestea numărându-se mutarea deponeului pentru deșeurile colectate selectiv. Locul ales este situat în zona Caromet, în imediata apropiere a deponeului pentru reziduuri rezultate din construcții. Reprezentanții Transal Urbis ne-au mai spus că societatea va asigura paza permanentă a acestui deponeu, de care va beneficia, în acest fel, şi platforma de deşeuri inerte din vecinătate.
Cel de al doilea proiect a vizat Studiul de fezabilitate pentru investiţia „Amenajarea unui număr de şapte platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere în municipiul Caransebeş”. Administraţia locală a întreprins aceste demersuri ca urmare a respectării prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor, în care se stipulează faptul că, până anul viitor, 50 la sută dintre deşeuri trebuie să fie reutilizate şi reciclate.
Investiţia presupune construirea a şapte platforme subterane, toate amplasate în intravilanul municipiului, care vor fi distribuite în cinci locaţii, după cum urmează: două pe Aleea Sportivilor, două pe Str. Pavel Chinezu, şi câte una pe străzile Cazărmii, Ţarinei şi Mihail Halici.
Ovidiu Chimigeriu ne-a mai spus că fiecare platformă va avea patru containere subterane, o singură cuvă de beton impermeabil, în care se introduc structura metalică şi sistemul hidraulic de ridicare. Structura metalică interioară este prevăzută cu spaţii delimitate, destinate fiecăruia din cele patru containere cu o capacitate de 1,1 mc.
Valoarea totală a investiţiei este de 595.728 de lei, iar termenul de execuţie este de două săptămâni din momentul obţinerii autorizaţiei de construire, a mai spus Ovidiu Chimigeriu.
Bogdan NAUM


Un gând despre “Platforme subterane pentru deșeuri, la Caransebeș

Comentariile sunt închise.