La FC Caransebeş, Iepuraşul a venit cu mâna goală


valcea caransebes 2

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Caransebeş 1 – 0 (1 – 0)

Vineri, 10 aprilie, s-a disputat cea de a două etapă a play-out-ului Ligii a II-a, în care echipa gugulanilor a jucat în deplasare, la Râmnicu Vâlcea, liderul acestei curse pentru rămânerea în cel de al doilea eşalon fotbalistic al ţării.

Vâlcea scăpase de orice emoţie în privinţa ultimului loc, care duce la barajul de supravieţuire, astfel că, într-un joc fără nicio miză, precum cel cu FC Caransebeş, era de aşteptat ca antrenorul Alex Pelici să folosească câţiva juniori Under 19, care devin obligatorii din sezonul următor- însă lucrurile nu au stat deloc aşa. De partea cealaltă, neînvinsă în ultimele opt etape, echipa oaspete a venit în „Zăvoi” cu mulţi jucători care au trecut pe la Vâlcea, precum Pascal, Dinu, Tomozei, Pârvu, Stoianof sau I. Stancu, plus antrenorul Alin Artimon.

Vâlcea a controlat prima repriză şi Konyeha a avut prima ocazie, în minutul 10, dar şutul său a fost scos de sub bară de Pascal. În minutul 22, Bogdan Geantă a iniţiat o acţiune pe flancul stâng, a pasat în careu pentru Staicu, care a preluat frumos, pe lângă un adversar, şi a şutat la colţul lung, deschizând scorul.

În minutul 31, vâlcenii şi-au mai trecut în cont o ocazie, prin Iordache, al cărui şut bun a fost respins în faţă de portarul caransebeşean Pascal. Gazdele se putea desprinde decisiv în minutul 37, când tot Geantă a driblat câţiva adversari pe partea dreaptă, i-a pasat pe tavă lui Staicu, care, din 6 metri, singur cu poarta goală, a tras peste transversală.

După pauză, trupa lui Artimon a fost mai hotărâtă în atac, a căutat egalarea, dar nu şi-a creat vreo ocazie periculoasă. Vâlcenii au stat cuminţi, s-au apărat şi au căutat să profite de spaţiile ivite în defensiva oaspeţilor. În aceste condiţii, în minutul 56, Stoica a tras puternic de la 20 de metri, însă „trasorul” său nu şi-a atinds ţinta.

În replică, în minutul 64, Staicu a fost din nou periculos, a scăpat singur pe contraatac, a şutat, dar portarul Pascal, ieşit la marginea careului, a reuşit să blocheze.

Ultima fază de poartă s-a consemnat în minutul 72, când Tomozei a reluat cu capul, peste poartă, un corner executat de pe dreapta de Lupu.

„A fost o partidă în care iniţiativa şi mare parte din controlul jocului au aparţinut Vâlcei, şi aici mă refer la prima repriză. Pe cea de a doua am controlat-o în totalitate, ca posesie, ca momente de desfăşurare, diferenţa dintre ele constând în faptul că Vâlcea a reuşit să înscrie, iar noi, în partea a doua, nu. Oricum, cred că a fost un joc echilibrat, privind raportul dintre cele două reprize, un meci în care nu ştiu dacă meritam mai mult sau mai puţin. O partidă pe care am început-o prost, ca o continuare a perioadei prin care trecem… Din păcate, cele trei săptămâni de frecuşuri şi-au pus amprenta asupra prestaţiei noastre şi de-abia către pauză am reuşit să ne trezim. Rezultatul din celălalt meci ne avantajează, suntem încă în lupta pentru evitarea retrogradării, trebuie să conştientizăm asta. Nu ne cade tocmai bine această înfrângere, pentru că e prima din minireturul de campionat şi play-out, a întrerupt o serie de opt rezultate pozitive, dar trebuie s-o digerăm repede, avem mai mult cu o zi decât de obicei, şi să terminăm meciul cu Oradea cu trei puncte, ca să încheiem şi socotelile posibilităţii noastre de a intra în cărţile retrogradării. Sper să tragem învăţămintele din jocul ăsta, pentru că am construit lent în prima repriză, ne-am poziţionat greşit, inclusiv la gol, faţă de a doua repriză, mult mai bună la toate capitolele. Una peste alta, Vâlcea merită felicitată, şi-a câştigat punctele, aşa cum am făcut şi noi în meciul de la Caransebeş, le urez succes în reconstrucţia pe care şi-o propun şi sperăm să le fim adversari şi în sezonul următor”, a declarat după meci antrenorul lui FC Caransebeş, Alin Artimon.

CSM Râmnicu Vâlcea: D. Popescu, Deaconescu, Pârvulescu, I. Stoica, Al. Ionescu, D. Dumitraşcu, L. Iordache, Firţulescu (min. 61, Neagoe), Konyeha (69, Ov.Mihai), Geantă (81, Melcea), M. Staicu. Antrenor, Alexandru Pelici.

FC Caransebeş: Pascal, Birău, Goşa, C. Dinu, Tomozei, Fl. Pârvu, Artean, Săulescu, C. Stoica (68, Al. Roman), Lupu (81, I. Stancu), Stoianof (55, Boştină); rezerve: Coca, Barbu, Cotigă, Suru. Antrenor: Alin Artimon.

A arbitrat la centru Marius Omuţ (Oradea), asistat la cele două linii de Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Ramona Bunget (Târgu Jiu).

În celălalt meci, FC Bihor şi Şoimii Pâncota au remizat, scor 0- 0.

Clasament play-out:

7. CSM Rm. Vâlcea      22     7          9          6          21-18     30

8. FC Caransebeş         22     5          7          10        19-28     22

9 . FC Bihor                  22     3          9          10        14-22     18

10. Şoimii Pâncota        22      3          8          11       18-28      17

Etapa viitoare, 18 aprilie: FC Caransebeş – FC Bihor; Şoimii Pâncota – CSM Rm.Vâlcea.

Sorin ROGOZ

Adi GEORGESCU – „Săptămâna în Oltenia”

Foto: Miruna MIHANCEA

valcea caransebes  3