La Caransebeş, şedinţele de Consiliu local se vor putea desfăşura şi online 1Întruniţi în ședință ordinară joi, 26 noiembrie, consilierii locali caransebeşeni au aprobat cu unanimitate de voturi propunerea ca întrunirile lor să se poată desfășura de acum încolo și în sistem de videoconferință. În acest sens, Primăria va încheia un contract cu o firmă specializată. Astfel, la ora stabilită, consilierii își vor putea deschide dispozitivele, vor verifica căsuța de e-mail cu care corespondează în relația cu primăria, vor primi invitația pentru conectare pe platforma online și vor accesa linkul, iar apoi vor fi automat conectați în sistemul de videoconferință.
Procedura de vot se poate realiza prin două modalități, respectiv prin apel nominal și pornirea microfonului, sau prin utilizarea sistemului de vot electronic din aplicație, care are trei opțiuni – da, nu sau abținere, existând şi posibilitatea de retragere a votului exprimat, într-un interval de trei minute.
De asemenea, în unele situaţii, aplicaţia poate fi folosită şi pentru sistemul de telemuncă, în cazul angajaţilor primăriei.
Primarul Felix Borcean i-a mai informat pe consilieri că, în perioada următoare, administraţia locală intenţionează să achiziţioneze şi aparatură de filmat, astfel încât şedinţele să poată fi transmise în direct, oficial, nu cu alte mijloace, cum ar fi telefoanele mobile, pe site-ul primăriei. (M. Doman)


Un gând despre “La Caransebeş, şedinţele de Consiliu local se vor putea desfăşura şi online

Comentariile sunt închise.