La Caransebeş se pregăteşte terenul pentru Spitalul modularÎn această perioadă, se lucrează în curtea din spatele Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, unde, conform declaraţiilor primarului Felix Borcean, va fi construit Spitalul modular.
„Pentru a se respecta recentele norme de urbanism, sunt procente din suprafaţa construită care trebuie să fie îndeplinite, şi atunci, pentru a putea construi spaţii noi, e necesar să fie desfiinţate alte spaţii, lucruri pe care de altfel le-am şi discutat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Caransebeş din 23 septembrie. E vorba despre desfiinţarea unor clădiri care oricum nu mai sunt folosite, pentru a putea respecta gradul de construire, de ocupare cu clădiri pe suprafaţa aferentă spitalului”, a spus Felix Borcean în cadrul unei recente conferinţe de presă.
Conform proiectului de hotărâre adoptat de consilierii locali în şedinţa extraordinară, vor fi desfiinţate o fântână arteziană nefuncţională şi câteva magazii, printre care cea a spitalului şi cea a blocului alimentar. Acest lucru a fost necesar pentru implementarea proiectului „Creşterea capacităţii administrative şi de reacţie în situaţia de urgenţă generată de COVID-19 în Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş – Acronim HELPCOVID-19”.
Dezvoltarea Spitalului modular din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş va asigura crearea capacităţii de îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul COVID-19, contribuind astfel în mod direct la indicatorul de rezultat al programului. Spitalul modular propus va avea o capacitate de 50 de paturi, amenajate într-o construcţie cu o suprafaţă de aproximativ 1.400 mp. Pentru asigurarea nevoilor care se impun unui spital suport COVID, structura funcţională a acestuia va fi organizată în patru zone dedicate pacienţilor, respectiv zonă de triere, zonă de neconfirmaţi/suspecţi, zonă de tratament pacienţi non-critici şi zonă de tratament pacienţi în stare critică. În afară de zonele dedicate pacienţilor, spitalul va avea amenajate spaţii tehnice destinate personalului de lucru.
Sonia BERGER