La Caransebeş s-a modificat calendarul investiţiilor


Banii pentru repararea unor străzi şi amenajarea unor pieţe, cum sunt zona Centrului civic, Parcul „Gen. Ioan Dragalina” şi accesul dinspre Str. Moise Groza, au fost alocaţi de administraţia caransebeşeană de la bugetul local. Cum însă în această perioadă se lucrează şi la reţelele de canalizare şi de alimentare cu apă, municipalitatea s-a văzut nevoită să coroboreze cele câteva investiţii între constructori, astfel încât acestea să nu se suprapună sau să fie nevoie să se revină cu săpături acolo unde s-a turnat deja asfalt.

Consiliul Local Caransebeş a reechilibrat calendarul de intervenţii, astfel încât unele lucrări au fost anulate şi amânate până în anul 2015, iar în unele zone se poate interveni, aşa cum este cazul Străzii Moise Groza, care intră în reparaţii începând de luni, 13 octombrie, şi vom «ataca» inclusiv Str. Traian Doda, de la intersecţia Str. Romanilor până la accesul în Şoseaua de centură, exceptând o porţiune de 260 de metri, unde se introduce o conductă nouă de canalizare, şi aceasta va fi amânată până la finalizarea reabilitării reţelei de canalizare, urmând ca respectiva porţiune să fie asfaltată după încheierea acestor lucrări”, a declarat primarul municipiului, Marcel Vela, după şedinţa de Consiliu local de săptămâna trecută, în cadrul căreia s-a aprobat respectiva Hotărâre.

Angajaţii SC Hidroconstrucţia, care lucrează la reţeaua de canalizare a municipiului, sunt în faza de a finaliza Calea Severinului, Calea Orşovei şi Str. Nicolae Bălcescu, situaţie care permite începerea reabilitării tronsonului de Drum European, care a fost licitat, bugetat şi s-a semnat contractul cu constructorul. Reabilitarea va fi făcută doar pe porţiunile unde s-a finalizat introducerea reţelei de canalizare, restul de lucrări, pentru străzile Libertăţii, Horea şi Tribunalului, urmând să fie amânate pentru anul viitor, iar sumele economisite pe aceste tronsoane vor fi alocate pentru reabilitarea unor străzi din cartierele Jupa şi Valea Cenchii.

Bianca METEŞ