La Caransebeş a început distribuirea măștilor gratuite 1În temeiul Ordonanței de Urgență Nr. 78 din 2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, la solicitarea Ministerului Sănătății, DSP Caraș-Severin a stabilit și transmis necesarul de măști de protecție. În baza contractului încheiat de Ministerului Sănătății la nivel național, săptămâna trecută materialele sanitare repartizate județului Caraș-Severin au fost furnizate și recepționate la nivelul solicitat, respectiv un total de 1.396.100 de bucăţi, am fost informaţi de Compartimentul de Comunicare şi Relaţii Publice al DSP.
Categoriile de persoane care beneficiază de măști de protecție, în urma listelor depuse la DSP Caraș-Severin din partea unităţilor administrativ-teritoriale, sunt persoanele beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, persoanele din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii Nr. 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de Legea 448/2006.
În listele de beneficiari sunt cuprinse 27.922 de persoane, fiecare dintre acestea beneficiind de 50 de bucăți de măști de protecție, conform prevederilor legale. Măștile de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate au fost puse la dispoziția unităţilor administrativ-teritoriale, în funcție de necesarul inițial transmis, care are obligația de a le ridica de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin și a le distribui persoanelor beneficiare în baza listelor nominale aflate la sediul acestora. Primele oraşe în care au fost distribuite măștile de protecție au fost Bocșa, Caransebeș şi Reșița.
Începând cu data de 21 septembrie, Direcția de Asistență Socială Caransebeș distribuie cele 67.650 de măști de protecție alocate familiilor și persoanelor defavorizate din municipiu, conform OUG 78/2020. Distribuirea se face la sediul Cantinei de Ajutor Social, situată pe Str.Tribunalului, nr. 2, de luni până joi între orele 8.30-15.30, şi vineri în intervalul orar 8.30-13.30. Pentru ridicarea măştilor este necesar actul de identitate, în original.
Mădălina DOMAN


Un gând despre “La Caransebeş a început distribuirea măștilor gratuite

Comentariile sunt închise.