KO!


targoviste caransebes 1

Chindia Târgovişte – FC Caransebeş 1913 3-0 (1-0)

În etapa a VII-a a Ligii a II-a, FC Caransebeş 1913 a întâlnit în deplasare joi, 7 octombrie, pe Chindia Târgovişte, în prezenţa a 1.500 de spectatori care au plecat mulţumiţi de pe bătrânul stadion „Eugen Popescu”, în timp ce gugulanii au înregistrat cea mai severă înfrângere din actuala ediţie de campionat.

În faţa unei echipe care şi-a dorit să practice un fotbal italian, dâmboviţenii au controlat de la un capăt la altul ostilităţile. Imediat după ce mingea lovită cu capul de Ispas, în urma unui corner, a picat pe transversala porţii caransebeşene, Cerchez a ieşit din plin la rampă şi a făcut legea în teren. În prima fază, în minutul 30, acesta a expediat mingea într-una dintre barele porţii adverse, iar două minute mai târziu a obţinut uşor o lovitură de pedeapsă, după un contact cu Răducu, transformată impecabil de căpitanul Pătru, care a trimis în dreapta lui Pascal, care nu a mai reuşit performanţele din meciurile cu Reşiţa şi FC Bihor, când a apărat două penalty-uri.

La zece minute de la reluarea jocului, Cherchez a irosit o dublă ocazie de gol, după ce a scăpat singur cu Pascal, la capătul unei acţiuni personale. În schimb, în minutul 66, golgeterul la zi al Chindiei a reuşit o „folha-seca”, sub transversală, din afara careului. Apărarea lui Giovanni Pisano a fost la un pas să cedeze şi în faţa lui Nisipeanu, dar juniorul Chindiei s-a emoţionat şi a irosit în două rânduri golul, după ce s-a aflat faţă în faţă cu Pascal, în minutul 73.

Pe final de joc, gugulanii au mai primit două lovituri, prima – eliminarea lui Telecican din minutul 81, când a văzut al doilea „galben”, a doua venind din partea nou-intratului Liviu Mihai, care, în minutul 88, a speculat la maximum pasa de efect a lui Anton, stabilind scorul final.

„A fost un meci echilibrat, în care am început bine, având una-două ocazii până la neglijenţa lui Răducu, care, pe o minge uşoară, a faultat în careu. Acolo ne-am demoralizat o perioadă de vreo 10 minute, după care ne-am făcut din nou jocul, până la al doilea «galben» al lui Telecican, care ne-a tăiat tot elanul. Cam asta a fost…”, ne-a declarat după meci Giovanni Pisano, antrenorul lui FC Caransebeş 1913.

Chindia Târgovişte: Meilă – Pătru, Vătavu, Ispas, Martac – Neniţă (min. 57, Nisipeanu), Voinea (71, B. Vasile), Anton, Stoica – Cherchez, Popa (76, L. Mihai). Antrenori: Nicu Croitoru şi Vasile Bârdeş.

FC Caransebeş 1913: Pascal – Stelitano, Răducu (46, La Vecchia), Suciu, Buşu – Lupu, Suru, Telecican, Roşoagă (46, Moisi) – Livan, Pisano (71, Săulescu). Antrenor, Giovanni Pisano.

Au arbitrat Omar Dumitrică (Craiova) – Doru Zamfir (Slatina), Cătălina Nan (Alexandria).

Observatori FRF: Lucian Măiereanu (Braşov) şi Dan Ionescu (Bucureşti).

Ionuţ PARGHEL

Sorin ROGOZ

giovanni pisano 2