„Jeunes en Roumanie” – tineri voluntari belgieni, la GlimbocaÎn perioada 1-16 iulie, Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca a găzduit un grup de tineri voluntari belgieni. Proiectul „Jeunes en Roumanie” a fost inițiat de instituţia de învăţământ și Primăria comunei. Cercetașii Ophain Bois Seigneur Isaac sunt tineri cu vârste între 16 şi 26 de ani, iar scopul lor a fost acela de a anima elevii școlii din Glimboca pentru a renova două săli de clasă, a picta jocuri pe asfalt și a realiza rondouri de flori din cauciucuri uzate.
Proiectul a durat 10 zile, iar în perioada rămasă tinerii belgieni au descoperit o părticică din istoria țării noastre, prin vizitarea ruinelor de la Sarmizegetusa, Castelul Corvinilor și Cetatea Devei, dar au simțit și căldura locuitorilor din comuna Glimboca, aceștia din urmă oferindu-le diverse bunătăți culinare specific românești.
Sejurul voluntarilor belgieni s-a încheiat cu multe lacrimi din partea copiilor, dar și a tinerilor, fapt ce demonstrează calitatea spirituală a oaspeţilor de pe alte meleaguri veniți să bucure comunitatea locală.
Prof. Sabina-Olga MÎŢU
Coordonator de proiect