Jandamerie montană pe Muntele Mic 1



Zilele trecute, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat Ordinul prin care se înființează Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic, în organigrama Inspectoratului de Jandarmi Județean „General de brigadă Vasile Zorzor” Caraș-Severin. Ordinul ministerial va intra în vigoare începând cu data de 15 august.
Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic va avea sediul în noul imobil multifuncțional care se construiește în prezent de Consiliul Județean Caraș-Severin, unde vor funcționa și formațiunile județene Salvamont și SMURD. Deoarece Inspectoratul de Jandarmi Judeţean nu are posturi vacante care pot fi redistribuite, ca și resursă umană, se va suplimenta numărul de posturi cu 10 subofițeri care vor activa pe Muntele Mic.
„Era normal să asigurăm ordinea publică și siguranța turiștilor în ambele puncte de interes turistic din Caraș-Severin, cele două perle montane, Semenic și Muntele Mic. Cu atât mai mult cu cât, nu peste multă vreme, în zona Poiana Mărului – Muntele Mic, Țarcu și Nedeea se va dezvolta una din cele mai spectaculoase stațiuni montane din România. Este un gest firesc după declararea stațiunii Muntele Mic de interes național”, a declarat Marcel Vela.
În ultimii doi ani, prin 112, pe Muntele Mic au fost sesizate 97 de evenimente, din care 13 persoane rătăcite, în timp ce la Poiana Mărului, tot prin Numărul unic de urgență, au fost semnalate 103 situații care au necesitat intervenția forțelor de ordine, din care patru persoane rătăcite. În Caraș-Severin este deja funcțional un post de Jandarmerie montană la Văliug, care asigură patrularea și salvarea de vieți în zona Munților Semenic.
Bianca METEŞ


Un gând despre “Jandamerie montană pe Muntele Mic

Comentariile sunt închise.