Indemnizaţiile persoanelor cu handicap, acoperite de la bugetul local


În ultimul timp, în Caraş-Severin a apărut o preblemă legată de achitarea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora, pe câteva luni. Printre puţinele excepţii de la regulă se numără şi municipiul Caransebeş, unde administraţia locală a găsit o soluţie, astfel încât oamenii să-şi primească drepturile cuvenite. Mai exact, indemnizaţiile şi salariile au fost plătite în ultimele luni din bugetul local, urmând ca, la rectificarea bugetară, municipalitatea să primească, în compensaţie, banii de la bugetul central.

Din luna august, nici Primăria Caransebeş nu a primit fondurile pentru plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi a salariilor însoţitorilor acestora. Am acoperit de la bugetul local aceste sume, pentru ca persoanele cu handicap să nu fie în situaţia de a nu-şi primi aceste drepturi care li se cuvin. La rectificarea de buget care va fi transmisă la nivel local, sumele pe care noi le-am alocat deja vor fi compensate. Până la urmă, aceste sincope în alocarea banilor nu au legătură deloc cu necesităţile acestor persoane aflate în nevoie, şi atunci acoperim de la bugetul local aceste sume”, a declarat primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

Pentru cele 141 de persoane care primesc indemnizaţieşi pentru cei 71 de asistenţipersonali ai acestora, Primăria a asigurat din bugetul local aproape 415.000 de lei.

Sonia BERGER