Încă un pas spre înfiinţarea Centrului SMURD


În cadrul unei şedinţe extraordinare, care a avut loc zilele trecute, consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat o rectificare pozitivă a bugetului, cu suma de 2,7 milioane de lei. Două milioane vor merge la patru Centre de asistenţă socială, iar restul de 700.000 de lei sunt pentru plata asistenţilor copiilor cu handicap din judeţ.

Este vorba de Centrul pentru Persoane Vârstnice de la Sacu, cel pentru persoane fără adăpost de la Caransebeş, Sfânta Maria din Reşiţa, respectiv Centrul pentru Persoane Vârstnice, tot din Reşiţa. Banii fac parte din finanţarea pe care am câştigat-o la Ministerul Muncii pentru toate Centrele de asistenţă socială din Caraş-Severin, aproximativ zece milioane de lei. Acum, doar două milioane au sosit de la Bucureşti”, a declarat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Alţi 50.000 de lei reprezintă sume care revin Consiliului Judeţean şi care vor fi, din nou, folosite pentru reţeaua care pune la dispoziţie persoanelor nevoiaşe ajutoarele care vin de la Uniunea Europeană.

În aceeaşi şedinţă, au mai fost operate şi o serie de modificări legate de administrarea Aeroportului din Caransebeş, a terenurilor şi clădirilor, pentru care s-a dat şi un acord de principiu. În acest sens, se doreşte înfiinţarea unei Unităţi speciale de aviaţie, a unui Centru SMURD, cu elicoptere şi toate dotările necesare, care va deservi judeţul, pe această infrastructură aeroportuară existentă, a Consiliului Judeţean.

Sonia BERGER