Încă o şansă pentru ,,Străzi verzi, oraşe sănătoase”


Proiectul cu acest titlu, iniţiat de caransebeşeanul Roberto-Adrian Micşa în cadrul Programului ,,Ţara lui Andrei”, chiar dacă s-a clasat doar pe locul VII între cele 31 de proiecte existente la nivel naţional, mai are totuşi şanse de izbândă, el reintrând în competiţie şi în luna ianuarie. Prin acesta, se intenţionează rezolvarea stării precare a unor aliniamente stradale din Caransebeş, situate pe DE 70, insuficient amenajate sau deteriorate ca urmare a numeroaselor lucrări de reabilitare a părţii carosabile. (C. Senco)

Cu toate că proiectul „Străzi verzi, oraşe sănătoase”, iniţiat de caransebeşeanul Roberto-Adrian Micşa în cadrul Programului „Ţara lui Andrei”, nu a reuşit să acumuleze luna trecută cel mai mare număr de voturi, el are totuşi şanse de izbândă, acesta reintrând în competiţie şi în luna ianuarie. Participant la întrecere alături de alte 31 de proiecte din toată ţara, propunerea tânărului Micşa s-a clasat pe locul VII. Acum, el are din nou nevoie de voturile oamenilor cărora le pasă de tot ceea ce îi înconjoară şi care înţeleg că a venit momentul pentru a schimba viitorul. „Proiectul intenţionează să rezolve starea precară a unor aliniamente stradale din municipiul Caransebeş, situate pe Drumul European E70, insuficient amenajate sau deteriorate în urma numeroaselor lucrări de amenajare a părţii carosabile. Sub acest aspect, am decis şi noi să depăşim bariera indiferenţei şi să ne alăturăm campaniei <<Ţara lui Andrei>>. Concret, în baza acestui proiect, alături de Primăria Caransebes şi toate instituţiile de învăţământ liceal din municipiu, ne-am propus selectarea unor specii de arbori ornamentali rezistenţi la poluare, în funcţie de stocurile instituţiilor silvice locale sau ale unor furnizori particulari, îmbunătăţirea locală a solului degradat din aliniamente prin înlocuirea acestuia cu sol fertil, doar acolo unde este cazul, şi, nu în ultimul rând, intenţionăm ca plantarea arborilor să se realizeze printr-o muncă de voluntariat ce va fi asigurată de elevii instituţiilor de învăţământ”, susţine iniţiatorul proiectului.

Micşa Roberto-Adrian este acum student al Facultăţii de Chimie-Biologie-Geografie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, iar dacă va acumula cel mai mare număr de voturi online, proiectul lui va primi o finanţare de 5.000 de euro, sumă asigurată integral de organizatorul competiţiei de proiecte, S.C. Petrom S.A.

Cei interesaţi sunt rugaţi să acceseze numai în cursul lunii ianuarie linkul http://taraluiandrei.ro/ModCity/VoteProject.aspx şi să voteze proiectul „Străzi verzi, oraşe sănătoase”.

,,Ţara lui Andrei” este primul program de responsabilitate socială care permite unui număr nelimitat de oameni să interacţioneze, să comunice, să se informeze şi, mai ales, să schimbe în mod concret lumea în care trăiesc.

Carmen SENCO