Încă două milioane de lei pentru spitalul din Caransebeș


Ca urmare a eforturilor depuse de Comitetul Director și Consiliul de Administrație din cadrul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș în perioada aprilie-septembrie, până la sfârșitul acestui an unitatea medicală va beneficia de o investiție în sumă de aproximativ două milioane de lei. Concret, este vorba despre achiziționarea unui computer tomograf de înaltă performanță și reparația capitală a două lifturi aflate într-o avansată stare de degradare. Conform declarațiilor făcute de membri din conducerea spitalului, tomograful, precum și celelalte dotări ultramoderne de la Secția Radiologie-Imagistică, obținute prin proiectul cu finanțare europeană, va duce la suplimentarea bugetului unității, prin majorarea contractului de finanțare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Am certitudinea că în 2016 modernizarea spitalului din Caransebeș va continua, iar administrația publică locală și cea centrală vor sprijini efortul nostru de a acorda tuturor pacienților servicii medicale la cel mai înalt standard de calitate”, a declarat Claudiu Hirțea, managerul spitalului.

Municipalitatea a anunțat deja că, și în cursul anului viitor, unitatea medicală va fi prioritară în ceea ce privește alocarea de fonduri de la bugetul local, pentru modernizarea secțiilor, achiziționarea de aparatură medicală și accesarea fondurilor europene, proiecte discutate deja cu parteneri din Serbia.

Mai mult – a declarat primarul Marcel Vela –, vom susține în continuare cu locuințe și facilități tinerii medici care vin să profeseze în spitalul din Caransebeș și nu am renunțat nici la ideea dotării cu un elicopter SMURD”.

Sonia BERGER