În plin ,,Cod Galben”, Carnaval mare pe Muntele Mic


La sfârşitul săptămânii trecute, în staţiunea Muntele Mic a avut loc cea de a doua ediţie a ,,Carnavalului Zăpezii”, manifestare ce s-a desfăşurat în ciuda atenţionării de ,,Cod Galben” pe teritoriul judeţului Caraş-Severin. La ,,Cupa Muntele Mic” au participat mai mult de 100 de sportivi, din zece localităţi din ţară, cel mai tânăr având cinci ani şi jumătate, iar cel mai vârstnic peste 69 de ani. Alte puncte de atracţie ale manifestării au fost ,,Carnavalul costumelor pe schiuri” şi pelerinajul cu torţe la Crucea Eroilor Neamului. Tot cu acest prilej, pe Muntele Mic a fost vernisată expoziţia de fotografie ,,Români în Himalaya”, realizată de cunoscutul alpinist Cornel Galescu. (L. Dinu, S. Berger)

Clubul Montan Caransebeş, cu sprijinul Casei Municipale de Cultură ,,George Suru” şi al Primăriei din urbea de pe Timiş şi Sebeş, a organizat în staţiunea Muntele Mic o serie de manifestări derulate sub genericul ,,Carnavalul Zăpezii”. Evenimentul în cauză, care a ajuns la cea de-a doua ediţie, s-a desfăşurat chiar şi în condiţiile în care pe teritoriul judeţului Caraş-Severin a fost anunţată atenţionarea de ,,Cod Galben”. De menţionat faptul că vremea le-a permis totuşi iubitorilor schiului de toate vârstele să se întreacă în cadrul concursului ,,Cupa Muntele Mic”.

Au participat mai mult de 100 de copii şi sportive din Timişoara, Caransebeş, Reşiţa, Oţelu Roşu, Bucureşti, Lugoj, Sibiu, Târgu Jiu, Borlova şi Arad, cel mai tânăr având cinci ani şi jumătate, iar cel mai în vârstă peste 69 de ani. La final, cei mai buni dintre competitorii la fiecare dintre cele 12 categorii de concurs, băieţi şi fete, au fost recompensaţi de organizatori şi sponsori cu premii în bani, medalii, diplome, dar şi echipament sportiv.

Astfel, s-au făcut remarcaţi, câştigând categoriile de concurs la care au participat, următorii: Mara Marinescu (fete până la 7 ani), Andrei Galescu (băieţi până la 7 ani), Andreea Pascotă (fete 7-10 ani), Rareş Deteşan (băieţi 7-10 ani) , Maia Rădulescu (fete 10-14 ani), Daniel Dunca (băieţi 10-14 ani), Ioana Sabina Nistor (fete 14-18 ani), Florin Beuca (băieţi 14-18 ani), Carmen Minea (fete 18-40 ani), Nuţu Maralescu (băieţi 18-40 ani), Alina Zsibrita (femei peste 40 de ani) şi Lucian Borbil (bărbaţi peste 40 de ani).

Alte puncte de atracţie din cadrul manifestării ce s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute pe Muntele Mic au fost ,,Carnavalul costumelor pe schiuri” şi pelerinajul cu torţe la Crucea Eroilor Neamului.

De adăugat şi faptul că, în acest an, cu ocazia ,,Carnavalului Zăpezii”, locurile de cazare din staţiunea montană au fost ocupate în totalitate, şi a fost vernisată şi o expoziţie de fotografie cu tema ,,Români în Himalaya”, realizată de renumitul alpinist caransebeşean Cornel Galescu.

Liviu DINU

Sonia BERGER