In Memoriam Constantin și Hadrian Daicoviciu, la CaransebeşMuzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, organizează în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie Simpozionul Internațional In Memoriam Constantin și Hadrian Daicoviciu, la sediul instituției de cultură din Piața General Ioan Dragalina.
Evenimentul își propune să valorifice cercetările în domeniul științific al arheologiei și istoriei, aducând împreună cercetători din România și Serbia.
Marii profesori Constantin și Hadrian Daicoviciu sunt legați de spațiul Caransebeșului și de simpozionul care le poartă numele, ajuns la ediţia cu numărul 45.
Ceremonia de deschidere a evenimentului a avut loc miercuri, 30 octombrie, la manifestare fiind prezente personalități din lumea științifică și bisericească. Preasfinția Sa Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de profesorul universitar Gheorghe Lazarovici, au susținut două comunicări în plen, deosebit de interesante pentru lumea științifică.
În data de 31 octombrie vor avea loc lansări ale unor volume recente, care aduc în fața publicului cercetări din domeniul istoriei și arheologiei.
Bianca METEŞ