Caransebeşenii şi-au încurcat vecinii


FC Caransebeş II – Metalul Oţelu Roşu 1-1 (0-0)

Meciul de sâmbătă, 6 aprilie, dintre FC Caransebeş II şi liderul clasamentului Ligii a IV-a, Metalul Oţelu Roşu, contând pentru etapa a XXIV-a, a fost unul încărcat de dramatism, în ciuda bunelor relaţii stabilite între cele două cluburi din oraşe despărţite de doar 20 de kilometri. Şi, dacă cineva se aştepta ca gugulanii să fie înfrânţi de vecinii lor, având în vedere că Metalul e pe val şi ocupă poziţia fruntaşă a clasamentului, cu intenţia anunţată de a promova în Liga a III-a, ei, bine, s-a înşelat.

Pe un teren pe jumătate desfundat, oaspeţii s-au aruncat în atac încă din debutul partidei, ştiind că au nevoie de cele 3 puncte puse în joc, însă au ratat mult, prin atacanţii Bădeţ, Neagu şi Ispas, ale căror şuturi nu au reuşit să-l învingă pe portarul caransebeşean Socaci.

Până la urmă, Bădeţ a reuşit să deschidă scorul, în minutul 61, atunci când, după ce a fost bine angajat în adâncime, a tras de la 14 metri, în drepta lui Socaci.

Din păcate pentru oaspeţi, ei nu au reuşit să-şi păstreze avantajul, fragil de altfel, şi, spre surpriza tuturor, în minutul 87, Veche, cel care intrase cu doar 7 minute îaninte pe teren, a comis un fault prin imprudenţă, în careu, asupra lui Albet, ocazie cu care „centralul” Voinea i-a arătat al doilea cartonaş galben şi, automat, pe cel roşu. Penalty-ul a fost transformat cu siguranţă şi precizie de Ionuţ Văcărescu, venit, împreună cu Laurenţiu Vătafu, Beucă şi Morar, de la prima echipă a clubului caransebeşean, care activează în Liga a III-a.

Simţindu-şi poziţia de lider ameninţată, oaspeţii s-au aruncat în atac, iar presiunea lor s-a concretizat în minutul 89, când Costescu l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Neagu. Deşi o lege nescrisă a fotbalului spune că nu e bine ca jucătorul care a obţinut penalty-ul să-l şi execute, Neagu şi-a asumat totuşi responsabilitatea, confirmând regula, şutul său puternic întâlnind transversala porţii apărate de Socaci.

Chiar dacă „centralul” Voinea a arătat 4 minute de prelungire, meciul s-a terminat indecis, spre marea bucurie a rivalilor Metalului, jucătorii Voinţei Lupac, aflaţi în tribuna stadionului „1 Mai”, ei venind după un amical cu prima echipă a FC Caransebeş, meci pierdut în faţa echipei din Liga a III-a cu scorul de 4-0, golurile gugulanilor fiind înscrise de Fatao, Şandru – de două ori, şi Abiodoun.

Rezultatele complete ale etapei a XXIV-a, din Liga a IV-a: Bistra Glimboca – Croaţia Clocotici 5-1; Berzasca – Hercules Băile Herculane 3-0; Metalul Bocşa – Gloria Reşiţa 2-2; Minerul Anina – Moldova Nouă 2-5; Vointa Răcăşdia – Semenicul Văliug 2-4; F.C. Caransebeş II – Metalul Oţelul Roşu 1-1; Nera Bozovici – Oraviţa; Voinţa Lupac a stat.

Miercuri, 10 aprilie, în Liga a IV-a, s-a disputat etapa a XXV-a, intermediară. Sâmbătă, 13 aprilie, etapa cu numărul XXVI programează meciurile: Minerul Anina – Croaţia Clocotici; Voinţa Răcăşdia – Hercules Băile Herculane; Bistra Glimboca – Voinţa Lupac; Gloria Reşiţa – Moldova Nouă; Metalul Bocşa – Semenicul Văliug; Berzasca – Oraviţa; Minerul Dognecea – F.C. Caransebeş II; Metalul Oţelul Roşu stă.