In Memoriam Adrian PopescuNe-a părăsit de curând, spre a se muta la cele veșnice, Adrian Popescu, unul dintre membrii fondatori ai revistei online din Caransebeș, „În bătaia peniței“, cel care a fost și nașul de botez al acestei publicații literare, artistice și culturale, el dându-i numele care de șapte ani a adus spre lumină mărgăritare adunate din sufletele iubitorilor de frumos.
Adrian Popescu, născut la Caransebeș în 29 iunie 1973, din părinții Matei și Elena, a absolvit școala gimnazială și liceul în localitatea natală. A finalizat Facultatea de Asistență Socială la București, iar mai apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă la Caransebeș, dar și cursuri postuniversitare, masterat, în Managementul Educațional.
A profesat câțiva ani în învățământ, pe urmă a fost referent, mai apoi tehnoredactor, la „Foaia Diecezană” a Episcopiei Caransebeșului, iar în ultimii ani, agent de securitate.
În 2003 s-a căsătorit cu Ana-Cristina Popescu, colaboratoare a ziarului „Caraș-Severinul în 7 zile”, susținând-o în tot ceea ce a făcut pe tărâm literar.
Adrian Popescu a publicat primele texte literare în „Foaia Diecezană” a Episcopiei Caransebeșului, a continuat să publice în antologii, în ziarul „Caraș-Severinul în 7 zile” materiale precum „O culegere de creație literară, un izvor nesecat de înțelepciune“, în iulie 2014, iar în mai 2018 își lansează volumul de debut „Din lada cu amintiri“ în cadrul Cenaclului Asociației „Constantin Brâncuși” din Timișoara, primind diploma de debut și un trofeu. Despre volumul „Din lada cu amintiri“ vorbește și Mădălina Doman în hebdomadarul „Caraș-Severinul în 7 zile”, în martie 2018. În manuscris avea un roman științifico-fantastic care va vedea în curând lumina tiparului.
În urma lui, Adrian Popescu a lăsat multă durere în sufletele celor dragi, dar și file triste, ce așteptau slovele înfloritoare ale literaturii științifico-fantastice.
Bianca METEŞ