În meciurile de pregătire, ,,Driverii” caransebeşeni au pornit cu dreptul


După un stagiu de pregătire centralizat, de zece zile, efectuat la Poiana Mărului, şi după câteva meciuri ,,în familie”, susţinute în compania celei de a doua echipe a clubului, Scorilo-Autocatania Caransebeş a disputat sâmbătă, 5 februarie, primul amical din această iarnă, în deplasare, la formaţia CSM Lugoj, care activează în Liga a IV-a Timiş. Meciul s-a încheiat cu victoria cu 3-0 a gugulanilor, pentru băieţii antrenaţi de Ion Ibric înscriind Feneş, în minutul 37, din penalty, Neagu, în minutul 47, şi Văcărescu, în minutul 88. (S. Rogoz)

După câteva jocuri ,,în familie”, susţinute în compania echipei a doua a Clubului Sportiv Scorilo-Autocatania, meciul disputat de caransebeşenii antrenaţi de Ion Ibric, sâmbătă, 5 februarie, la Lugoj, pe terenul greu al Stadionului ,,Tineretului”, a reprezentat primul test al iernii pentru formaţia care activează în Liga a III-a. ,,Driverii” din Balta Sărată s-au impus cu 3-0 (1-0) în faţa formaţiei CSM Lugoj, din Liga a IV-a Timiş. La pauză, oaspeţii au intrat cu avantaj minim, în urma reuşitei lui Feneş, din minutul 37, care a înscris dintr-un penalty obţinut de noua achiziţie Fl. Coman, atacant venit în această iarnă de la Alexandria. Formula ofensivă folosită în partea a doua a mai adus două goluri gugulanilor. În minutul 47, după o recuperare la mijlocul terenului, urmată de o acţiune frumoasă, alcătuită dintr-o succesiune de pase, Neagu şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, pentru ca golul trei să vină în minutul 88, autorul său fiind Văcărescu.

În repriza întâi, Scorilo-Autocatania a jucat în formula: Vulpescu – Grigorie (Şcoala ,,Gică Popescu”), Patrona, Ov. Bălan, R. Dumitru – Ţimbota, Feneş, Şt. Bălan, Ciobanu – Fl. Coman, Tică. În partea a doua a meciului, tehnicianul Ion Ibric i-a foslosit pe Laitin – M. Flori, Românu, Ov. Bălan, R. Dumitru (Boureanu) – Văcărescu, Feneş, Păvălan, Neagu – Tică, Fl. Coman.

,,Condiţiile au fost dificile, am jucat pe un teren greu. Mai avem de lucrat la relaţiile de joc, la disciplină, meciul a contat şi pentru reglajul tactic. În mare, lotul este conturat, urmează să fie definitivat complet săptămâna viitoare”, a spus, după joc, antrenorul caransebeşean.

În acest moment, la echipă se mai află în pregătiri fundaşul Ovidiu Grigorie (18 ani), de la Şcoala ,,Gică Popescu” din Craiova. Un alt fundaş, Mihai Flori (19 ani), care provine de la Universitatea Craiova II, s-a înţeles deja cu echipa din Balta Sărată.

Miercuri, 9 februarie, Scorilo-Autocatania a jucat cel de al doilea meci de pregătire, pe teren propriu, împotriva vecinilor din serie, CSM Şcolar Reşiţa, întâlnire încheiată cu scorul de X-X. În 12 februarie, caransebeşenii vor juca acasă cu CFR Simeria; în 16 februarie, vor susţine un meci în deplasare la FC Hunedoara; 19 februarie – joc acasă cu Gloria Reşiţa; 26 februarie, deplasare la CFR Simeria.

Şi echipa a doua a clubului, care activează în Liga a IV-a, şi-a definitivat programul meciurilor amicale. Astfel, băieţii antrenaţi de Dan Doran au întâlnit miercuri, 9 februarie, pe Stadionul Caromet, pe Muncitorul Reşiţa, meci încheiat cu scorul de X-X, cu reşiţenii urmând să aibă şi un joc în municipiul de pe Bârzava. Sâmbătă, 12 februarie, este programat un meci cu echipa din Millenium Giarmata, tot la Caransebeş, iar marţi, 15 februarie, echipa gugulană va întâlni, tot pe teren propriu, pe Gloria Reşiţa (tur-retur). Data de disputare a meciului cu Metalul Oţelu Roşu nu a fost încă stabilită.

  • Sâmbătă, 5 februarie, pe Stadionul Caromet, s-a disputat meciul dintre

Selecţionata juniorilor născuţi în anul 1995, a judeţului, coordonată de Sorin Costachi, şi o selecţionată a copiilor născuţi în anii 1996-1997 a clubului Scorilo-Autocatania Caransebeş, pregătită de Marius Dulca. Întâlnirea, la care au asistat foarte mulţi părinţi, s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea ,,micuţilor mai mari”, care au fost oaspeţii caransebeşenilor.

Sorin ROGOZ