Idei, idei, idei, la Sacu…


Un început greu al anului 2014 pentru Biblioteca „Timotei Popovici” din Sacu… Dar cu speranţa realizării ideilor ce şi-au făcut loc în minte la finele lui 2013. Idei din care una a prins rădăcini, ce doresc a fi tot mai viguroase pe parcursul anului acesta.

Olimpiada de citit a intrat în a doua ediţie, un concurs care se adresează elevilor din clasele I-VIII şi care se va finaliza la sfârşitul lunii septembrie. Tot în aceeaşi perioadă are loc şi finalul Bătăliei cărţilor, un proiect-pilot iniţiat de Biblioteca Judeţeană Octavian Goga din Cluj, concurs la care s-a dat startul oficial pe data de 2 iunie, cu întârziere, deoarece abia acum am primit cărţile din listele de lectură ale concursului, dar noi sperăm ca această acţiune să fie o încurajare la lectură adresată adolescenţilor.

Tot din lista de idei face parte şi o întâlnire a fiilor satului, eveniment pe care dorim să îl realizăm în data de 12 iulie, precum şi continuarea proiectului Enduromadness, prin realizarea unui traseu care să facă legătura între traseul existent şi Rusca Montană. Şi ar mai fi multe, dar toate la vremea lor…. 

Viorel SPAIUC