Guvernul Boc


Poliţia Comunitară? Un fleac: îi ciuruim!

Una dintre măsurile anticriză gândite de Guvernul condus de Emil Boc se referă la restructurarea Poliţiei Comunitare, norma pentru fiecare administraţie locală însemnând un poliţist comunitar la 1.000 de locuitori. Prin urmare, la Caransebeş, din cei 84 de poliţişti vor rămâne doar 28. Interesant este faptul că, în momentul de faţă, Poliţia Comunitară Caransebeş are în derulare o serie de contracte de pază cu Administraţiile Financiare din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, Oţelu Roşu şi Băile Herculane, cu SC Hidroconstrucţia şi cu TMD Friction, la care va trebui să renunţe. (L. Dinu, C. Senco)

Între măsurile anticriză stabilite de Executivul României se află şi aceea care prevede restructurarea Poliţiei Comunitare. Prin urmare, Guvernul a hotărât ca norma de poliţişti comunitari pentru fiecare administraţie locală să însemne câte un poliţist pentru 1.000 de locuitori. În aceste condiţii, şi la Caransebeş se vor face reduceri, din cei 84 de poliţişti comunitari actuali urmând să rămână doar 28. De menţionat faptul că Poliţia Comunitară din urbea de pe Timiş şi Sebeş are în derulare o serie de contracte de pază cu Administraţiile Financiare din localităţile Oţelu Roşu, Caransebeş şi Băile Herculane, cu „Hidroelectrica” pentru paza barajelor de la Măru, Rusca Teregova şi Băile Herculane, precum şi cu societatea comercială privată „TMD Friction”. Acum, conform prevederilor legii, instituţia de ordine se vede nevoită să renunţe la aceste contracte. De asemenea, în plină criză economico-financiară, bugetul local al municipalităţii va fi văduvit de sumele obţinute până în prezent de Poliţia Comunitară, în urma prestării acestor servicii de pază şi protecţie la respectivele obiective.

De asemenea, tot ca urmare a reducerilor de personal impuse de Ordonanţa de Urgenţă 63/2010, cei şase salariaţi ai Serviciului de Stare Civilă şi Evidenţă Informatizată a Persoanei din Caransebeş îşi vor pierde locurile de muncă. În aceste condiţii, locuitorii celor 14 comune arondate vor fi obligaţi, cel mai probabil, să meargă până la Reşiţa pentru a-şi face sau a-şi schimba Cărţile de identitate.

Liviu DINU

Carmen SENCO