Gugulanii „se rup” de Hunedoara


FC Caransebeş – Ştiinţa Turceni 5-0 (3-0)

Etapa a IX-a a Ligii a III-a a programat vineri, 18 octombrie, meciul prin care FC Caransebeş se putea desprinde, în sfârşit, de FC Hunedoara, echipa cu care se lupta, umăr la umăr, pentru şefia clasamentului. Cu multe indisponibilităţi în lot – Dubei suspendat după ce a văzut „roşu” în etapa trecută, Zele a acumulat patru „galbene”, şi cu Şandru şi Cioloca accidentaţi –, Alin Artimon s-a văzut din nou nevoit să abordeze jocul cu Turceni cu mulţi tineri încă în primul „unsprezece”.

Echilibrul în teren nu a durat prea mult, doar minutele de început, cele de tatonare, şi acelea întrerupte de lovitura liberă executată de Feneş de pe partea stângă, la semiînălţime, şut care l-a întins serios pe portarul Geică. Pe fondul controlului aproape total al jocului, în minutul 15 gazdele au iniţiat o acţiune rapidă pe stânga, Artean a centrat, Steop a prelungit cu capul pe spate până la Constantinescu, care, de la 12 metri, a tras sec pe jos, pe sub Geică, deschizând scorul. După doar două minute, caransebeşenii şi-au mărit avantajul, după o lovitură liberă de la 30 de metri, pe care Artean a bătut-o scurt până la Suru, şutul năpraznic şi bine plasat al acestuia lăsându-l spectator pe goal-keeper-ul gorjean.

Oaspeţii au avut o răbufnire de orgoliu în minutul 26, când Butoi a scăpat singur spre poarta gugulană, a pătruns în careu, dar, incomodat de intervenţia lui Firan, a tras slab şi mingea s-a scurs pe lângă poartă.

În minutul 29 s-a făcut 3-0, după o fază în care portarul Laurenţiu a degajat lung, după un duel aerian la 30 de metri de poarta oaspeţilor mingea a fost deviată la Negoescu, acesta a pătruns pe dreapta şi, cu un şut pe jos din interiorul careului, l-a executat pe portarul Geică. Gazdele îşi puteau mări avantajul în minutul 40, după o lovitură liberă de la 30 de metri, mult lateral-stânga, obţinută de Firan, însă şutul lui Feneş, direct pe poartă, a fost respins cu dificultate de Geică. Ultima ocazie a primei reprize s-a consemnat în minutul 42, atunci când Negoescu a centrat pe jos de pe partea stângă, după o bâlbâială în careu mingea a ajuns la Constantinescu, însă şutul acestuia, de la 10 metri, a fost pe direcţia portarului, iar Geică a reţinut balonul.

În ciuda celor două schimbări făcute la pauză de tehnicianul gorjean Viorel Cojocaru, şi în partea a doua iniţiativa a aparţinut tot caransebeşenilor. În minutul 47, Steop a scăpat singur spre poarta adversă, însă Geică i-a ieşit bine în întâmpinare şi a blocat, la 18 metri, încercarea de lob a atacantului gugulan. În minutul 59, după o fază prelungită de atac a caransebeşenilor finalizată cu un corner, Bona a executat lovitura de colţ, însă „capul” lui Todorov, cu pământul, a poposit în braţele portarului oaspeţilor.

Dominarea gugulană a continuat, însă nu cu tot atâta consistenţă ca la început, astfel că următoarea fază de poartă s-a consemnat în minutul 65, când Negoescu a scăpat perpendicular spre poarta adversă, şi, talonat de Murdărea, a reuşit să tragă din 8 metri, însă Geică a respins în lateral. În minutul 71 a fost rândul nou-intratului Fuchs să scape singur spre poarta oaspeţilor şi, după ce a pătruns în careu, l-a executat calm şi elegant pe Geică, ducând scorul la 4-0. Acelaşi Fuchs putea să repete isprava şi în minutul 78, însă de această dată Geică a ieşit inspirat şi a reuşit să pareze şutul de la 14 metri al tânărul atacant caransebeşean.

Scorul final a fost stabilit în minutul 79, după o pătrundere pe stânga a lui Gheju, acesta a centrat pe jos în careu, iar Bona, de la 12 metri, a reluat, din cădere, în plasa porţii gorjene.

„Un rezultat bun şi cred eu meritat. Multe momente de joc au fost la un nivel foarte bun, dar, din păcate, plătim tribut faptului că suntem români, iar eu nu reuşesc să-i fac să gândească altfel. Adică tratăm multe momente ale jocului, multe faze, cu prea mare uşurinţă. Ne-am văzut repede cu sacii în căruţă, am reuşit să deschidem repede jocul şi să-l controlăm în totalitate, şi ne-am mulţumit cu asta. Din păcate, repriza a doua a fost sub ceea ce putem noi juca. În loc să creştem calitativ, am căutat repede golul. Asta cred că e vina şi a celor şapte băieţi sub 21 de ani pe care îi avem în lot, şi a naivităţii, în multe momente. Cred însă că suntem pe drumul cel bun, şi ca formă sportivă, şi ca rezultate. E important să menţinem ritmul şi nivelul ridicate şi să adunăm puncte. În iarnă, vedem cum stăm, vedem ce-şi doreşte oraşul şi ce poate, şi atunci tragem linie. Deocamdată, e mult prea devreme să vorbim de promovare. În momentul de faţă, nu suntem la nivelul unei echipe care să se lupte pentru promovare. Susţinere financiară am avut şi până acum, avem o relaţie, la nivel de club, deosebită, cu domnul primar Marcel Vela, el fiind cel care încearcă şi chiar reuşeşte să facă lucrurile să meargă. Dar trebuie gândit foarte limpede şi puse lucrurile în ordine. În afară de lotul de jucători, de dorinţă, de atitudine, e nevoie de mai mult. E nevoie de un lot, azi, de exemplu, am avut disponibili doar 16 jucători, e nevoie de condiţii suplimentare, e nevoie de mai multe, dar despre astea vom vorbi, aşa cum am mai spus, la iarnă”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Alin Artimon.

FC Caransebeş: Laurenţiu, R. Artimon (min. 85, Vătafu), Goşa, Todorov, Firan, Suru, Negoescu (73, Gheju), Artean, Feneş (63, Fuchs), Constantinescu, Steop (54, Bona). Antrenor, Alin Artimon.

Ştiinţa Turceni: Geică, Schinteie, Murdărea, B. Dolcescu, Olteanu (46, Agarafinei), Butoi (46, Lupu), Simcea, Niţu (75, Barbu), Gâlceavă (63, A. Dolcescu), Roman, Mohora. Rezerve: Pârjol, Mondescu, Lupşoiu. Antrenor, Viorel Cojocaru.

A arbitrat la centru Daniel Domuţa (Stânceşti), asistat la cele două linii de Bogdan Gireadă şi Rareş Lakatoş (ambii din Oradea).

Observatori: Cornel Făniţă şi Mihai Bumbui, ambii din Timişoara.

Rezultatele etapei a IX-a, de vineri, 18 octombrie: Muncitorul Voinţa Lupac – Vulturii Lugoj 1-1; FC Caransebeş – Ştiinţa Turceni 5-0; AFCM Reşiţa – FC Avrig 3-0 (neprezentare); Pandurii II Tg. Jiu – Becicherecu Mic 0-0; Millenium Giarmata – FC Hunedoara 3-0; echipa Jiul Rovinari a stat.

După 9 etape, în clasament conduce FC Caransebeş, care a acumulat 21 de puncte, urmată de FC Hunedoara, cu 18 puncte, şi Millenium Giarmata, cu 16 puncte. Celelalte două formaţii căreşene, AFCM şi Muncitorul Reşiţa, ocupă locurile 7 şi 8, cu 10, respectiv 8 puncte.

Etapa a X-a, vineri, 25 octombrie, ora 15: FC Avrig – FC Caransebeş; Becicherecu Mic – AFCM Reşiţa; Millenium Giarmata – Muncitorul Voinţa Lupac; Jiul Rovinari – Vulturii Lugoj; FC Hunedoara – Pandurii II Tg. Jiu; echipa Ştiinţa Turceni va sta.

În Liga a IV-a, în etapa cu numărul 8, disputată în 19 octombrie, meciul Metalul Oţelu Roşu – A.S. Berzasca a fost amânat, iar Agmonia Zăvoi a dispus, acasă, de Minerul Anina, cu 3-0. În etapa viitoare, programată în 26 octombrie, Metalul Oţelu Roşu va întâlni, acasă, pe Nera Bozovici, iar Agmonia Zăvoi va juca în deplasare cu Semenicul Văliug.

Rezultatele etapei a VIII-a, din Liga a V-a, Zona Caransebeş, disputată duminică, 20 octombrie: Rapid BuchinCFR Era S Comexim Caransebeş 3-1; Foresta ArmenişSperanţa Vârciorova 5-3; Vulturii ObrejaTimişul Slatina Timiş 3-0; A.S. BucoşniţaHidrocon Marga 2-2; Bistra GlimbocaVulturii Prisaca 6-1; Agmonia Zăvoi IIHercules Băile Herculane 3-6; Luceafărul Petnic a stat.

Etapa viitoare, duminică, 27 octombrie:Hercules Băile HerculaneRapid Buchin; CFR Era S Comexim Caransebeş.Luceafărul Petnic; Speranţa VârciorovaVulturii Obreja; Timişul Slatina TimişA.S. Bucoşniţa; Hidrocon MargaBistra Glimboca; Vulturii PrisacaAgmonia Zăvoi II; Foresta Armeniş va sta.

Sorin ROGOZ