Giovanni Pissano, antrenorul lui FC Caransebeş 1913: „Vrem să avem un cuvânt greu de spus în Liga a II-a”


conf presa 2

În cadrul conferinţei de presă susţinute joi, 27 august, la Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, Giovanni Pissano, antrenorul italian al lui FC Caransebeş 1913, a făcut câteva referiri şi la înfrângerea cu 1-6 suferită de gruparea gugulană în ziua precedentă, în Cupa României, în faţa Ripensiei Timişoara. Tehnicianul a declarat că partida cu Ripensia nu a prezentat interes pentru el, deoarece a fost conştient că la Caransebeş pregătirea a început târziu şi, neavând la dispoziţie timpul necesar pentru a disputa meciuri amicale, întâlnirea din Cupă a văzut-o ca pe un test pentru unii jucători, în vederea evaluării potenţialului acestora.

„Patru jucători consider că nu sunt pregătiţi pentru ceea ce doresc eu să fac aici, aceştia vor pleca, iar de luni, în locul lor vor veni alţii care sper să fie mai potriviţi pentru scopul pe care ni l-am propus”, a spus Pissano. Astfel, jucătorii care vor părăsi echipa sunt Stoichiţoiu, H. Bona, Boldea şi Bădoi, un fotbalist aflat în probe. „Vrem să facem o figură frumoasă în prima etapă, sâmbătă, cu Vâlcea, campionatul e foarte important pentru noi, de aceea în meciul de Cupă am ţinut mulţi titulari pe bancă şi doar pe parcursul reprizei a doua am introdus câţiva dintre ei. De asemenea, după meciul cu Vâlcea ne vom hotărî asupra altor doi fotbalişti care vor părăsi echipa”.

Referitor la partida din prima etapă, cu CSM Râmnicu Vâlcea, Pissano a calificat-o ca fiind una „delicată”. „Va fi dificil, dar eu cred că băieţii s-au pregătit bine şi vor juca pe măsură, mai ales că avem şansa de a evolua primul meci acasă. Vreau să văd sâmbătă în teren o prestaţie la un nivel înalt, concentrare, determinare şi motivaţie, aşa cum am văzut la antrenamente. Avem o echipă bine pregătită, care cred că poate face faţă oricărei formaţii din campionat, aşa că vrem să avem un cuvânt greu de spus în Liga a II-a”, a mai spus Pissano.

În ceea ce priveşte obiectivul, antrenorul grupării gugulane a declarat că, pentru o echipă care, în această vară, a făcut totul pe fugă, e greu să-şi fixeze unul, dar, din experienţa sa în Liga a II-a, la Baloteşti, unde a antrenat înainte de a veni la Caransebeş, poate afirma că, având băieţi motivaţi, şi un nucleu care a mai evoluat în eşalonul secund – şi i-a numit aici pe Pascal, Buşu, Lupu sau Suru –, a creat un grup care poate face diferenţa în această serie.

Cu acest prilej, Giovanni Pissano l-a prezentat oficial şi pe noul preparator fizic al echipei. Francesco Renzoni a venit direct din Italia, unde a mai activat la Ascoli şi la Salernitana, iar tehnicianul grupării a afirmat că are mare încredere în experienţa lui, fiind un om cu vaste cunoştinţe profesionale. „Nu cunosc prea bine fotbalul din România, dar despre ce am găsit la Caransebeş pot să mă declar mulţumit. Am făcut deja trei antrenamente cu grupul, am văzut că băieţii sunt foarte bine pregătiţi, iar meritul pentru asta le aparţine celor care au fost aici înaintea mea, mie rămânându-mi sarcina să îmbunătăţesc munca lor”, a spus Francesco Renzoni.

Sorin ROGOZfrancesco renzoni 2