FC Caransebeş 1913 a început campionatul în repriza a doua!


fc caransebes rm. valcea 1

FC Caransebeş 1913 – CSM Râmnicu Vâlcea 3-1 (0-1)

            În prima etapă a noii ediţii de campionat, gugulanii i-au întâlnit pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş pe cei de la CSM Râmnicu Vâlcea, al căror antrenor, Alex Pelici, îi studiase în ultimele două meciuri, amicalul cu Mama Mia Becicherecu Mic şi meciul din Cupă cu Ripensia Timişoara, semn clar că oaspeţii aveau planuri mari pentru această partidă. Cel puţin în prima parte, lucrurile au stat aşa cum şi-au dorit vâlcenii, însă a venit repriza a doua, când caransebeşenii au întrecut efectiv toate aşteptările celor aproximativ 1.000 de spectatori, care, la 0-1, aşteptau cu inima îndoită desfăşurarea ostilităţilor de după pauză.

După o perioadă în care ambele echipe au dat dovadă de maximă prudenţă, prima fază şi-au trecut-o în cont oaspeţii, când, în minutul 12, Iordache a prins un şut puternic de la 18 metri, însă balonul a trecut puţin peste poartă.

Următoarele două faze au aparţinut gugulanilor, în minutul 15 Livan pasându-i de pe stânga, în careu, lui Roşoagă, şutul acestuia de la 12 metri fiind prins fără probleme de Fildan, după care, în minutul 18, a fost rândul lui Roman să şuteze frumos de la 22 de metri, însă goal-keeper-ul vâlcean s-a întins spectaculos şi a respins în lateral.

Primul gol a venit în minutul 31, după un corner de pe dreapta, executat de Firţulescu, fundaşii caransebeşeni au respins, însă numai până la Dumitraşcu, care, din interiorul careului, a şutat în stânga lui Pascal, şi astfel oaspeţii au intrat în avantaj la cabine.

Pauza s-a dovedit un sfetnic mai mult decât bun pentru gugulani şi pentru staff-ul acestora, pentru că în partea a doua au arătat o cu totul altă faţă. Egalarea a venit în minutul 63, după ce Livan a executat bine un corner de pe dreapta, iar Răducu s-a dovedit cel mai „înalt” dintr-un buchet de jucători şi a trimis cu capul, imparabil, de la 10 metri, în poarta lui Fildan. În continuare cu piciorul pe acceleraţie, caransebeşenii au forţat victoria, şi, după numai 3 minute, C. Stoica a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns în careu, unde nu a putut fi oprit decât prin fault de Dumitraşcu, astfel că Flavius Roşu a arătat fără ezitare punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranţă de acelaşi C. Stoica, el trăgând în stânga lui Fildan, care plecase în dreapta.

Ultimul gol al gazdelor a fost precedat de o fază spectaculoasă făcută de Săulescu, care după o acţiune de toată frumuseţea, pe partea dreaptă, l-a driblat până şi pe Fildan, a centrat în faţa porţii goale, însă Vasile a respins în ultimul moment, cu capul, în corner. Lovitura de colţ a fost bătută de acelaşi Livan, iar Săulescu a reluat cu capul, imparabil, în plasa porţii vâlcene, stabilind scorul final şi declanşând fiesta pe banca gugulană şi în tribune. Caransebeşenii puteau să mai înscrie o dată în minutul 90+2, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, dictată în urma unui fault asupra lui C. Stoica, ocazie cu care Bratu a văzut şi cartonaşul roşu, însă şutul lui Lupu a nimerit doar bara transversală.

„A fost o partidă grea, aşa cum sunt, de fapt, toate cele din debutul campionatului, un meci cu emoţii, cu mare încărcătură psihică, mai ales pentru o echipă ca a noastră, care a început pregătirea târziu, dar meritul pentru această victorie minunată revine în întregime jucătorilor, care s-au dăruit total, atât cu inima, cât şi cu sufletul, acolo, în teren. După pauză am încercat să schimb ceva, am văzut că în prima repriză jucătorii au fost timoraţi, nu legau două-trei pase, lucru pe care l-am cerut mereu la antrenamente, şi poate că a fost mai bine că am luat acel gol, pentru că s-au eliberat, s-au descătuşat de tensiunile interioare şi au reuşit să joace aşa cum le cer eu mereu. Nu avem ambiţii foarte mari, dar ne propunem să fim acolo, între primele cinci echipe ale seriei. Condiţii sunt, staff-ul administrativ le oferă liniştea financiară de care au nevoie, iar băieţii au făcut tot ce le-am cerut. În ceea ce priveşte eventualele transferuri, am mai avea nevoie de tineri, unul sub 19 ani va sosi săptămâna viitoare, iar mai târziu va mai veni unul. Săptămâna viitoare, dacă Gugu, care e în Franţa pentru probe de joc, nu se mai întoarce la echipă, cred că totuşi vom rezolva problema, va veni un jucător senegalez cu paşaport italian, care a jucat puţin în Serie A”, a spus după meci Giovanni Pissano.

„După o primă repriză bună şi după ce la pauză nu credeam că nu vom pleca de aici cu punct sau cu puncte, în a doua repriză am luat două goluri din două faze fixe şi un penalty dintr-o degajare făcută într-un moment când noi aveam atacul. Din păcate, plecăm cu mâna goală. Astăzi ne-am bătut singuri, ăsta e adevărul. Greşeli impardonabile, lipsă de marcaj la două faze fixe, două goluri şi cu asta, basta! Felicitări caransebeşenilor, pentru că au crezut în şansa lor până la sfârşit, dar şi pentru efortul depus. Ne-au bătut în patru jucători azi, iar unul dintre ei a fost Stoica. Nouă nu ne rămâne decât să învăţăm din greşeli şi să mergem înainte”, a spus la conferința de presă de după meci antrenorul vâlcean Alexandru Pelici.

FC Caransebeş 1913: Pascal, Răducu, Suciu (min. 7, Telecican), Buşu (51, Bogdanovici), Livan, Roşoagă, Cârstoiu, Lupu, Roman (60, Săulescu), C. Stoica, Stelitano; rezerve: Doran, Suru, F. Pisssano, Dumitru. Antrenor, Giovanni Pissano.

CSM Râmnicu Vâlcea: Fildan, Tomozei (46, O. Vasile), I. Stoica, Dumitraşcu, Bratu, Al. Ionescu, Iordache (70, B. Geantă), Neagoe, Luduşan (73, I. Marian), Staicu, Firţulescu; rezerve: D. Geantă, Cucui, Pârvulescu, Cl. Ştefan. Antrenor, Alexandru Pelici.

A arbitrat la centru Flavius Roşu, asistat la cele două linii de Raul Ghiciulescu şi Andrei Chiţoiu, toţi din Timişoara.

Observatori: Dumitru Paraschiv (Dr. Tr. Severin) şi Vasile Marc (Cluj-Napoca).

Sorin ROGOZfc caransebes rm. valcea 3