Gaz metan în Valea Cenchii, la Gară, în Şesu Roşu şi Teiuş!


După ultima şedinţă de Consiliu local, din 25 aprilie, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a anunţat că îşi va relua vizitele în cartierele municipiului, pentru a sta de vorbă cu cetăţenii şi a afla chiar de la ei problemele cu care aceştia se confruntă, în vederea rezolvării lor. Vineri, 5 mai, edilul s-a deplasat în Valea Cenchii, anunţându-i pe cei prezenţi la întâlnire că administraţia locală a început demersurile pentru introducerea reţelei de gaz metan în acest cartier.

Am venit în Valea Cenchii nu întâmplător, ci pentru că am discutat deja cu reprezentanţii companiei E.ON despre posibilitatea introducerii rețelei de gaz în această zonă și am venit aici pentru a testa dorința cetățenilor de a se întâmpla acest lucru. Pot să vă spun, în premieră, că nu doar cartierul Valea Cenchii este vizat pentru introducerea rețelelor de gaz, ci și zonele Gară, Șesu Roșu și Teiuș. Le-am prezentat cetățenilor intenția noastră și am găsit o emulație deosebită, o deschidere pentru acest proiect, urmând să facem o evaluare mai atentă în ceea ce privește numărul de doritori, iar apoi să demarăm împreună cu operatorul E.ON Gaz acest proiect pe care-l vom realiza din bugetul propriu, însă, având în vedere că anul acesta el este redus, ne gândim, ca şi în cazul altor investiţii, să apelăm la un credit. Din calculele noastre a reieșit suma de 2.500 de lei de gospodărie pentru introducerea gazului până în casă, iar cu tot cu proiect, instalație, calorifere, centrală, etc., un total de până la 7.000 de lei de gospodărie”, a spus Felix Borcean.

Cetăţenii au fost de acord cu propunerea acestuia, localnicii considerând că suma estimată este una normală pentru acest gen de lucrare. În plus, ei au mai adus în discuţie şi alte probleme, printre care căderea și înfundarea rigolelor şi lipsa unui bazin de debușare a apelor uzate, edilul dându-le asigurări că până în vară vor fi remediate și aceste probleme, inclusiv finisajele care trebuie făcute atât la trama stradală, cât și la rigole.

Sonia BERGER