Caransebeşul intră în Europa pe bicicletă


Ziua Europei și împlinirea unui deceniu de la aderarea României la Uniunea Europeană au fost marcate marţi la Caransebeș printr-o acțiune sportivă adresată cicliștilor și alergătorilor, dar şi amatorilor de role sau celor care iubesc mersul pe trotinetă. Manifestarea a purtat numele Promenada cicliştilor şi alergătorilor”, organizator fiind Primăria municipiului, cu sprijinul Casei de Cultură George Suru”, în buna desfăşurare a activităţii fiind implicate atât Poliţia Locală, cât şi Poliţia Rutieră.

Evenimentul a debutat în Piața Revoluției, de unde s-a dat startul, de aici tinerii gugulani efectuâns o promenadă pe traseul: Str. Vasile Alecsandri – Str. Tribunalului – Piața General Ioan Drăgălina – Str. Nicolae Bălcescu – Str. Libertății – Intersecția Eroilor, cu sosire în Piața Revoluției.

Acțiunea a reunit peste 100 de amatori ai sportului, de la copii de 5 ani şi chiar mămici care au venit cu bebeluşii în landouri, şi până la veşnicul tânăr Mircea Socaciu, printre participanţi numărându-se edilul-șef Felix Borcean și city-managerul Andrei Ungur.

La final, organizatorii evenimentului, respectiv reprezentanții Primăriei municipiului Caransebeș, i-au recompensat pe participanți cu mici cadouri simbolice.

Cum sărbătorim şi 10 ani de când România este parte a Comunităţii Europene şi fiindcă ne uităm cu jind la ţările occidentale, am încercat să concepem şi noi o fărâmă din civilizaţia acestora, şi anume mersul pe bicicletă. Mi-aş dori o lume în care, la un moment-dat, să ajungem să circulăm în maximă siguranţă şi libertate, pe străzile nu numai din Caransebeş, ci de pretutindeni, în care maşinile să fie cele escortate de Poliţie. Mă bucur să vă foarte mulţi tineri şi se pare că spiritul acestora va domina societatea în care trăim, iar, prin atitudinea lor, vom ajunge, la un moment-dat, la nivelul de dezvoltare pe care ni-l dorim cu toţi”, a spus primarul Felix Borcean.

Mircea Socaciu, de 83 de ani, membru al Clubului Montan Caransebeş şi cel mai vârstnic participant la acţiune, nelipsit de la evenimentele care implică mişcare în aer liber, regretă că astfel de acţiuni sunt, totuşi, prea puţine, iar cele care există se desfăşoară pe distanţe prea scurte. Categoric voi lua parte şi la manifestările organizate cu prilejul zilei de 1 Iunie, la categoria mea de vârstă, cea a veteranilor, bineînţeles”, a spus Mircea Socaciu la terminarea cursei.

Vasi POPESCU