„Gaiţele” de la „Traian Doda” au umplut sala la „George Suru”


Festivităţile desfăşurate la Colegiul Naţional „Traian Doda”, dedicate Centenarului acestui edificiu, au continuat joi, 4 decembrie, seara, la Casa de Cultură „George Suru”, cu un regal teatral, o adaptare a piesei lui Alexandru Kiriţescu, „Gaiţele”, în interpretarea echipei de teatru a colegiului, coordonată de doamna profesor de Limba şi literatura română, Mihaela Muntean.

Gaiţele”. Sau una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească. Alexandru Kiriţescu este sinonim în conştiinţa publicului românesc cu comedia „Gaiţele”, confundându-se cu ea până la ignorarea aproape totală a ceea ce a scris în rest. Un spectacol care s-a jucat în multe variante, pe mai toate scenele ţării, inclusiv pe cea din Caransebeş, cu un succes enorm. Spectacolul de joi-seară a reconfirmat valoarea acestei piese, dar, mai presus de orice, a reconfirmat valoarea, talentul şi dăruirea liceenilor care trec, an de an, pragul Colegiului Naţional „Traian Doda”.

După săptămâni de repetiţii şi pregătiri, cu emoţiile inerente unui astfel de moment, cortina s-a deschis şi spectacolul a început. Sala plină până la refuz de foşti şi actuali dascăli ai colegiului, de rudele, prietenii şi colegii celor unsprezece liceeni aflaţi pe scenă, a asistat, timp de aproape două ore, la una dintre cele mai bune reprezentaţii care au avut loc în Caransebeş. Deşi se aflau pentru prima dată în faţa unui public atât de numeros, deşi unii dintre ei nu au mai fost puşi niciodată în ipostaza de a juca, de a interpreta un rol, tinerii „actori” s-au dovedit cu adevărat talentaţi, creând momente memorabile şi declanşând ropotele de aplauze ale asistenţei. Interpretarea i-a surprins extrem de plăcut pe toţi, pentru că, fără excepţie, cei unsprezece copii talentaţi au intrat în pielea personajelor şi au demonstrat că la Colegiul Naţional „Traian Doda” se face performanţă la superlativ. Mai mult decât atât, succesul extraordinar de care s-a bucurat reprezentaţia de joi-seară, ecourile pe care aceasta le-a avut şi solicitările celor care au dorit să vadă sau chiar să revadă spectacolul, i-au determinat pe organizatori să programeze o nouă întâlnire cu publicul, joi, 11 decembrie, de la ora 18.

Nu putem să nu-i nominalizăm pe fiecare dintre membrii acestei minunate echipe de teatru, care ne-au arătat că, fără îndoială, şcoala românească e pe mâini bune: Oana Dodoiu, Ioana Vasilică, Anastasia Coste, Simina Velescu, Cristiana Cornean, Alexandru Iliescu, Loredana Neagoe, Sebastian Sârbu-Vlădescu, George Vrăjitor, Andra Ardelean, Corina Lungu şi profesorul coordonator, Mihaela Muntean.

Mădălina DOMAN