Fostul director al spitalului din Caransebeş, preşedinte al Colegiului Medicilor din România


Colegiul Medicilor din România şi-a ales, vineri, 17 aprilie, un nou preşedinte, după ce timp de aproape opt ani această funcţie a fost deţinută de Vasile Astărăstoaie, care a demisionat. Consiliul Naţional al CMR a decis, cu un singur vot „împotrivă”, ca acesta să fie Gheorghe Borcean, care a ocupat până acum postul de vicepreşedinte.

La sfârşitul lunii martie, Vasile Astărăstoaie şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al CMR, funcţie pe care o ocupa din 2007, el motivând că a luat decizia ca urmare a sentinţei Judecătoriei Iaşi, ce l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese.

Dr. Gheorghe Borcean s-a născut în data de 30 august 1953. A absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în 1978. În perioada 1978-1981 a fost medic stagiar la Spitalul Municipal din Caransebeş. În 1984 a urmat secundariatul la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În 1989 a devenit medic specialist chirurg la Spitalul Municipal din Caransebeş, iar între 1989 şi 2006 a fost directorul acestei unităţi medicale. În 1991 a obţinut gradul de medic primar. În 2005 a făcut a doua specializare, în ortopedie şi traumatologie. În anul 2000 a obţinut Doctoratul în medicină la Universitatea de Medicină din Timişoara. Anul trecut a obţinut şi specializarea în medicină legală. În 1995 a obţinut competenţa în management sanitar. Din 1998 şi până zilele trecute, când a fost ales în noua funcţie, a fost vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România.

Sonia BERGER