Focul necontrolat arde la buzunar


Pentru că primăvara s-a instalat, iar oamenii au început să facă curăţenie în jurul imobilelor în care locuiesc, Consiliul Local Caransebeş a adoptat o Hotărâre care vine în întâmpinarea doleanţelor exprimate de cetăţeni la audienţe sau electronic, pe site-ul Primăriei, cu privire la unii proprietari de loturi de casă ori de parcele de teren amplasate în zone locuibile, în intravilan, care depozitează gunoaie pe acestea sau le lasă de izbelişte, pradă mărăcinilor şi buruienilor, cărora, în această perioadă, li se dă foc, punând astfel în pericol casele din vecinătate. În acest sens, Consiliul Local al municipiului Caransebeş a emis o Hotărâre care prevede ca toţi proprietarii de asemenea parcele sau de loturi de teren amplasate între alte case trebuie să le protejeze şi să le întreţină, astfel încât să nu fie un pericol pentru vecini.

Nu ascund faptul că toată lumea ne-a sesizat că există o parcelă mare, unde trebuia să se construiască un magazin mare, pe Strada Ardealului, după pârâul Potoc, parcelă care este neîngrijită şi e năpădită de vegetaţie şi plină de gunoaie, deci există o problemă reală la nivelul municipiului Caransebeş cu aceste parcele. În consecinţă, măsurile coercitive pentru persoanele fizice sau juridice care nu iau măsuri pentru asemenea locuri vor fi aplicate în cel mai scurt timp de către angajaţii Primăriei. Nu sunt mici, nu sunt glume, şi, chiar dacă la început vom da doar un avertisment acestor proprietari, dacă ei nu se vor conforma solicitărilor făcute de ceilalţi cetăţeni, se vor aplica, în cele din urmă, şi amenzile respective”, a spus primarul Marcel Vela.

Nerespectarea prevederilor acestei Hotărâri de Consiliu local se sancţionează cu amendă de la 800 la 1.200 de lei, în cazul persoanelor fizice, în cazul persoanelor juridice sancţiunea dublându-se.

Mădălina DOMAN