FC Caransebeş, încă o victorie la scor în amicale


FC Caransebes, înca o victorie la scor în amicale: 5-1 cu Metalul Otelu Rosu

Aflată în cantonament pe plan local, nou-promovata în Liga a II-a, FC Caransebeş, a susţinut joi, 24 iulie, un joc de verificare cu o altă formaţie ce a urcat un eşalon valoric, dar în Liga a III-a, Metalul Oţelu Roşu, pe care a învins-o cu 5-1 (3-1).
Partida s-a disputat pe terenul din Balta Sărată, întrucât pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş se efectuează în continuare lucrări de modernizare, unele chiar la nivelul gazonului, prin mutarea celor două porţi cu doi metri spre interior, de aici rezultând micşorarea suprafeţei de joc.Caransebes  Otelu  2
Dacă în meciul precedent, cu Ineu, s-au jucat trei reprize de câte 30 de minute, cu Metalul Oţelu Roşu s-au disputat două reprize de câte 45 de minute. Antrenorul Sorin Bălu a rulat tot lotul avut la dispoziţie, lipsind Ganea, Centea şi Todea, toţi trei accidentaţi. FC Caransebeş a deschis scorul în primele minute, prin Lupu, un jucător ce vine de la echipa secundă a celor de la Pandurii Târgu Jiu şi care a fost foarte activ pe durata meciului. Metalul Oţelu Roşu a replicat în minutul 28, când Feneş a trimis mingea în bară din lovitură liberă din afara careului, Slătaru a urmărit balonul şi a egalat cu un şut din apropierea porţii. În minutul 39, Poiană a fost faultat în careul oaspeţilor, iar Angelica Beatrix Gruneanţu a acordat lovitură de la 11 metri, transformată de un specialist al acestui gen de faze, ex-timişoreanul Himcinschi. Până la pauză, FC Caransebeş a mai punctat o dată, în minutul 41, prin Precup, cu un şut din afara careului, cu latul, plasat, la colţul lung. 3-1 pentru gazde la pauză, la scurt timp de la reluarea jocului gugulanii înscriind golul patru, în minutul 52, când Tecsi a urmărit balonul respins de portarul Vasile după şutul lui Dârvaru. Dacă n-a reuşit să înscrie la această fază, Dârvaru a făcut-o în minutul 83, când a trimis mingea în poarta oaspeţilor pentru scorul de final de 5-1 în favoarea celor de la FC Caransebeş.
„Echipa mea este destul de obosită din punct de vedere fizic, însă meciul de astăzi a picat foarte bine, pentru că am urmărit în primul rând efortul, după care am vrut să vedem care este disponibilitatea la efort şi cum răspund băieţii pe fond de oboseală. Am făcut un joc bun pentru perioada în care ne aflăm. Putea să fie mai bun, însă mai avem multe lucruri de pus la punct. Referitor la jucătorii pe care-i avem în lot la pregătiri, unii dintre ei vor pleca. Mai aşteptăm să facem două-trei transferuri şi eu zic că avem un lot bun pentru LIga a II-a. Urmează un amical cu UTA, duminică, un amical cu o echipă de tradiţie, în care vom urmări şi rezultatul final, dar şi efortul jucătorilor. Miercurea viitoare vom juca în deplasare la Lugoj, în Cupa României, un meci pe care îl vom trata foarte serios şi pe care ne dorim să-l câştigăm. Fiind un joc oficial, ne dorim foarte tare ca la ora meciului să avem toţi jucătorii legitimaţi“, a declarat Sorin Bălu, antrenorul echipei FC Caransebeş.
FC Caransebeş a început jocul cu Metalul Oţelu Roşu în alcătuirea: Coca, Bilia, Goşa, Dicu, Buşu, Săulescu, Manea, Precup, Lupu, Poiană, Himcinschi. Cei trei portari au evoluat câte 30 de minute fiecare, după Coca între buturi intrând pe rând Bujor şi Rusu. Dintre jucătorii de câmp au mai intrat în teren Artean, Muscă, Suru, Tecsi şi Dârvaru.
FC Caransebeş va disputa următorul joc de pregătire duminică, 27 iulie, de la ora 11, cu UTA, fiind şanse mari ca întâlnirea să aibă loc tot în Balta Sărată. Primul joc oficial al gugulanilor va fi miercuri, 30 iulie, de la ora 17.30, în deplasare la Vulturii Lugoj, în faza a doua a Cupei României, ediţia 2014-2015.
Preluare din ARENA BĂNĂŢEANĂ