Amical… muncitoresc la Caransebeş


FC Caransebeş – Muncitorul Reşiţa 3-1 (2-0)

Sâmbătă, 28 iulie, echipa FC Caransebeş a disputat pe teren propriu cel de al treilea meci amical din seria de pregătire pentru abordarea începutului de campionat, adversari fiindu-le reşiţenii de la „Muncitorul”, echipă nou-promovată în Liga a III-a.

Scorul a fost deschis în minutul 20, în urma unei lovituri libere din marginea careului, un corner scurt, dictată de „centralul” Paul Peica după un fault asupra lui Bârsan. Centrarea a fost reluată de Feneş, în funadaşii reşiţeni, mingea a ajuns la Ov. Bălan, şutul acestuia, din semifoarfecă, de la 14 metri, învingându-l pe Gavriş.

În minutul 35, gazdele puteau să-şi mărească avantajul, atunci când o minge respinsă de Feneş la centrul terenului l-a pus în cursă pe Staicu, care a plecat singur spre poarta reşiţeană, însă atacantul caransebeşean a încercat o execuţie pretenţioasă, de la 12 metri, care nu i-a ieşit, mingea fiind culeasă fără emoţii de Gavriş.

Până la urmă a venit şi golul doi, în minutul 39. Feneş a prins o torpilă de la 25 de metri, la semiînălţime, Gavriş a respins în lateral, cu greutate, însă numai până la Staicu, care, din unghi, a trimis cu latul în plasa porţii reşiţene.

Oaspeţii au făcut o fază frumoasă în minutul 58, atunci când L. Dobre a bătut bine, tăiat, o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-stânga, mingea reluată cu capul de Ţimbota, de la colţul scurt, trecând milimetric pe lângă vinclul porţii caransebeşene. Şi, dacă băieţii lui Viorel Lolea au ratat, elevii lui Liviu Achim au fost mai pragmatici. În minutul următor, Bârsan i-a aşezat excelent, de pe dreapta, balonul lui Vijulie, care a pus latul de la 8 metri, ridicând scorul la 3-0.

Oaspeţii au redus din handicap în minutul 77, în urma unei lovituri de pedeapsă acordată după ce tânărul portar caransebeşean l-a faultat în careu pe Panduru. Penalty-ul a fost transformat cu siguranţă de Zgăbei, care a tras plasat, în stânga lui Socaci.

FC Caransebeş: Cioloca, Firoiu, Covăsală, Ov. Bălan, R. Costachi, Şandru, Feneş, Suru, Văcărescu, Staicu, Bârsan; au mai jucat Socaci, Vijulie, Bâldea, Nemţescu, Frenţ, D. Bona, N. Bona, Albert, Mariţescu. Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.

Muncitorul Reşiţa: Gavriş, Bobină, L. Dobre, Crăguia, Ţimbota, Beică, Micu, Avramovici, Vasiliu, R. Dumitru, Chitucea; au mai intrat, în repriza secundă, Giurcanu, Jurj, Rarinca, Mateaş, Cărăgin, Sturzu, Popescu, Hălmaci, Mihuţescu, Zgăbei, Panduru. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan.

Mai multe amanunte, în ediţia tipărită care apare joi, 2 august.

Sorin ROGOZ