Foc devastator în Balta Sărată


Un puternic incendiu s-a declanşat zilele trecute în incinta Platformei industriale Balta Sărată, din municipiul Caransebeş. În această locaţie există mai multe puncte de lucru şi hale de producţie ale unor agenţi economici. Incendiul s-a manifestat în imediata vecinătate a unei hale pentru producţia de bricheţi de rumeguş. Aici a luat foc o cantitate impresionantă de masă lemnoasă, ce era depozitată în exterior.

Angajaţii au foşti cuprinşi de panică la vederea flăcărilor de peste zece metri înălţime şi au sunat la Numărul unic de urgenţe 112. De asemenea, locuitorii din zona cartierului Balta Sărată s-au speriat cumplit la vederea teribilului incendiu.

La locul evenimentului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Caransebeş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, al judeţului Caraş-Severin. Şeful Gărzii de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri din urbea de pe Timiş şi Sebeş, Adrian Beltiţă, a acţionat la locul producerii incendiului cu toate autoutilitarele speciale din dotarea unităţii. Astfel, s-a reuşit ca incendiul să nu se extindă şi la halele de producţie din vecinătate. Totuşi, scânteile purtate de vânt au făcut ca şi alte locaţii din zonă Platformei industriale Balta Sărată să se aprindă.

În continuare, factorii abilitaţi cercetează cauzele care au condus la producerea acestui eveniment. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de o neglijenţă umană. (L. Dinu)