Felix Borcean: „Singura opţiune care mi s-ar potrivi este USR-ul. Atât!”Într-o recentă conferinţă de presă, Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeş, a ţinut să-şi exprime punctul de vedere referitor la zvonurile care circulă prin oraş în ceea ce priveşte anumite sondaje de opinie pentru candidaţii la alegerile locale din luna iunie.
„În ceea ce priveşte PNL, este vorba despre un sondaj fake, făcut de cineva din Caransebeş, pentru a testa fidelitatea membrilor din Partidul Naţional Liberal, e un sondaj din interior, în care sunt ochite două ţinte. Pe de o parte, testarea anturajului liberal, fiindcă au fost sunaţi doar membrii mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi ai partidului şi câteva persoane din exterior, dar tot cunoscute, care existau pe o agendă, şi, doi la mână, ca să creeze o diversiune, pentru că Marius Damian nu va candida de la PSD, şi nici Ilie Iova de la Pro România… Sau, cine ştie, s-ar putea… Dar, în general, nu vorbesc despre potenţialii adversari. Să-i vedem mai întâi”, a spus edilul.
Referitor la o recentă afirmaţie a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici, conform căreia Felix Borcean ar putea fi candidatul ideal pentru PMP, primarul Caransebeşului a declarat că îi mulţumeşte, dar că a mai discutat şi cu Luminiţa Jivan de la PSD, care l-ar dori, dar le-a spus tuturor foarte clar că nu vrea să-i încurce.
„Eu prefer USR-ul, dacă o să ajungem la o înţelegere, deocamdată suntem doar prieteni, nu am adeziune la ei, nici nu aş putea, nici nu am fost dat afară din PNL, sunt, aşa, într-un «no man’s land» politic. Dar, repet, singura mea opţiune care mi s-ar potrivi este USR-ul. Atât! Cu ceilalţi, discuţii, prietenie, nu am nicio duşmănie, nici cu cei din PSD, nici cu cei din Pro România, pe alocuri chiar suntem foarte amicali. Iar PMP-ul nu există în Caransebeş, nu are nici sediu…”, a adăugat Felix Borcean.
Revenind la PNL, primarul municipiului a precizat că, dacă nu candidează preşedintele Organizaţiei judeţene, Marcel Vela, primul ca potenţial electoral, deşi la mare distanţă, este viceprimarul Marius Isac. „Adevăratul sondaj care se va face însă în PNL va avea doi finalişti, iar aceştia sunt Marius Isac şi Andra Pleşa”, a concluzionat Felix Borcean.
Bogdan NAUM