Felix Borcean: „Mi-ar plăcea o luptă cu Marcel Vela la Caransebeş”


Într-o recentă conferinţă de presă, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a declarat răspicat că, la alegerile locale de anul viitor, el nu va candida sub sigla altei formaţiuni politice decât cea care l-a lansat şi l-a adus în această funcţie, respectiv PNL.

Nu poţi să treci de la PNL la PSD. E împotriva firii mele, şi a prietenilor mei, şi a familiei… Dar se pot discuta tot felul de alte variante. Una ar fi candidatura ca independent, susţinut de alte formaţiuni politice, dar e prematur, aproape că mereu e prematur să discutăm lucrul acesta. Atât de volatilă este scena politică, încât să faci acum calcule pentru 2020 e foarte hazardat, aşa că ne vedem de treaba noastră, de Primărie, trec alegerile prezidenţiale, se mai liniştesc apele sau se vor tulbura din nou, pentru că mie mi se pare că acum sunt liniştite şi urmează furtuna de după alegeri”, a spus Felix Borcean.

Întrebat dacă există un proiect politic în care să fie implicat împreună cu primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, trecut între timp la PSD, edilul municipiului a declarat că între ei există o legătură şi i-ar plăcea să fie alături de acesta, ca şi de Ioan Popa, primarul Reşiţei, în orice proiect politic, dar numai până la o limită.

Privitor la revenirea senatorului Marcel Vela la Caransebeş şi eventuala candidatură a acestuia la Primăria municipiului, Felix Borcean a spus că, dacă până acum un an era aproape convins de întoarcerea preşedintelui PNL Caraş-Severin şi existenţa unei eventuale competiţii electorale pentru Caransebeş, acum nu mai e de aceeaşi părere.

Sunt convins că nu se va întoarce. Mie mi-ar plăcea o luptă cu Marcel Vela la Caransebeş. Ar fi singura competiţie adevărată. Dar, din ceea ce se întâmplă şi după felul în care evoluează lucrurile, nu cred că se va întoarce”, a adăugat edilul.

Felix Borcean a mai declarat că e posibil ca PNL să pregătească un alt candidat pentru alegerile locale din 2020, deoarece se vehiculează tot felul de nume şi se fac tot felul de statistici în funcţie de numărul de semnături strânse. „E o diversitate şi, în acelaşi timp, o diversiune de candidaţi… E greu să faci previziuni în ceea ce priveşte viitorii candidaţi din Caransebeş, şi cred că şi celelalte partide au aceeaşi problemă – o lipsă acută de candidat, ceea ce pe mine nu zic că nu m-ar avantaja… Dar e prematur să discutăm despre subiectul acesta. Poate peste trei, patru luni”, a mai adăugat primarul municipiului.

Sonia BERGER