FC Caransebeş a dat cu lanterna roşie de pământ!


caransebes valcea 5

FC Caransebeş – CSM Râmnicu Vâlcea 1-0 (1-0)

Miercuri, 18 martie, FC Caransebeş a întâlnit, în etapa cu numărul 20 a Seriei a II-a a Ligii a II-a, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe CSM Râmnicu Vâlcea. Pe banca gugulanilor a stat „secundul” Alin Paleacu, Artimon fiind suspendat după eliminarea de pe teren din meciul de sâmbătă, cu CS Mioveni, cazul său urmând să fie luat în discuţie de Comisia de disciplină în cursul zilei de joi, 19 martie.

Gazdele au deschis scorul repede, în minutul 5, după un corner de pe stânga executat de Stoica şi reluat cu capul în gol de la 8 metri de Ciprian Dinu. Caransebeşenii puteau înscrie din nou în minutul 10, atunci când acelaşi Stoica a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, obţinută de Boştină, portarul vâlcean Andrei Popescu respingând în corner de sub bară.

În minutul 28, Goşa a avut golul în vârful ghetei, după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă de Tomozei şi respinsă greşit de portarul A. Popescu, însă reluarea sa pe spate, de la 4 metri, a trecut peste transversală. Acelaşi Goşa a fost la câţiva centimetri de gol şi în minutul 33, când, după o lovitură liberă bătută bine de Stoica, a pus latul la 8 metri, însă mingea a întâlnit bara dreaptă, s-a scurs pe linia porţii, de unde goal-keeper-ul vâlcean a îndepărtat-o în cele din urmă cu mâna.

Dacă în prima repriză meciul a fost cât de cât echilibrat, dar, e cazul să o spunem, extrem de fragmentat datorită faulturilor – unele brutale – trecute cu vederea de „centralul” Omar Dumitrică din Craiova, ale cărui decizii i-au inflamat la maximum pe cei aproximativ 800 de spectatori din tribune, în partea a doua caransebeşenii au dominat primele 20 de minute. În acest interval s-a înregistrat şi ocazia uriaşă de a înscrie a lui Boştină, care, în minutul 57, servit excelent de Săulescu, de pe partea dreaptă, a avansat în careu şi, rămas singur cu A. Popescu, a şutat de la 8 metri, pe jos, însă a făcut-o neconvingător, iar goal-keeper-ul oaspeţilor a reţinut balonul.

În minutul 63 s-a petrecut o fază controversată, atunci când Săulescu a fost luat cu fulgi cu tot, pe sus, de Deaconescu, fiind nevoie de intervenţia echipei medicale caransebeşene, care l-a scos pe targă pe tânărul atacant gugulan, Omar Dumitrică, în marea-i mărinimie, arătându-i jucătorului vâlcean doar cartonaşul galben. Lovitura liberă a fost executată de Stancu, în careu, mingea a ajuns la Goşa, care a tras necruţător, de la 12 metri, învingându-l pe A. Popescu, însă Dumitrică, parcă pentru a le face şi mai tare în ciudă gugulanilor de pe teren şi celor din tribună, a anulat golul pe motiv de ofsaid.

În dreptul oaspeţilor, singurul şut pe poartă din partea secundă s-a înregistrat în minutul 77, când Staicu a tras de la 25 de metri, pe jos, însă Pascal a reţinut fără probleme.

După meci, „principalul” Alin Artimon a coborât din tribună şi s-a îmbrăţişat cu „gladiatorii” care miercuri şi-au mai adăugat trei puncte în cont, după care a salutat galeria, „Magica Balta” strigând „Suntem mândri de voi!”.

„O partidă dificilă, pe care ne bucurăm foarte mult că am câştigat-o. A fost ceva presiune, deoarece locul din clasament nu ne permite un joc foarte elaborat… Este o victorie a grupului, o victorie a caracterului băieţilor. Aşa cum am spus, au fost aduşi jucători de valoare şi sunt convins că ne putem atinge obiectivul, iar acesta e salvarea de la retrogradare. Puteam să închidem meciul mai repede, nu am reuşit, ăsta e fotbalul… Aşa cum am mai spus, sperăm să ne menţinem cât mai mult pe panta ascendentă pe care ne aflăm. Ne aşteaptă un meci greu la Reşiţa, şi vedem ce putem să producem şi acolo. Încă o dată îi felicit pe băieţi, au dat dovadă de caracter şi sunt convins că ne vom atinge obiectivul”, a declarat, după partidă, Alin Paleacu, „secundul” lui FC Caransebeş.

„Un joc în care noi am venit să ne jucăm ultimele şanse de accedere în play-off. Din păcate, nu am reuşit mare lucru, nu am reuşit să obţinem un rezultat favorabil, şi astfel s-a sfârşit acest obiectiv al play-off-ului. Ne rămâne în continuare doar să reconstruim echipa şi vom vedea ce va fi de la vară încolo. Felicitări Caransebeşului pentru victorie, mult succes în continuare… Prea multe nu am de adăugat. A fost un meci de luptă, în care presiunea rezultatului şi-a spus cuvântul, un meci urât din punctul meu de vedere… Ocaziile mari ale partidei au fost din faze fixe şi din punctul acesta de vedere Caransebeşul a meritat victoria, pentru că în afara golului a mai avut două faze în care au creat mari probleme la poarta noastră”, a declarat tehnicianul vâlcean Alex Pelici.

FC Caransebeş: Pascal, Tomozei, Goşa, Dinu, Stancu, Artean, Lupu (min. 87, Roman), C. Stoica, Săulescu (70, Negoescu), Precup, Boştină (77, Stoianof); rezerve: Coca, Manea, Suru, Birău. Antrenori, Alin Artimon, Alin Paleacu.

CSM Râmnicu Vâlcea: A. Popescu, Samson, Pârvulescu. I. Stoica, Ionescu, Munteanu, Neagoe, Deaconescu (67, Staicu), Firţulescu, Geantă (79, Popa), Himcinschi; rezerve: D. Popescu, Codin, Marian, Melcea, Iordache. Antrenor, Alex Pelici.

A arbitrat la centru Omar Dumitrică, din Craiova, asistat la cele două linii de Dragoş Bălună şi Alexandru Midvichi, ambii din Bucureşti.

Observatori: Constantin Constantinescu (Slatina) şi Ion Mureşan (Timişoara).

Sorin ROGOZ

caransebes valcea 4caransebes valcea 3alin paleacu 1alex pelici 1