Facilităţi pentru fabrica de peleţi şi parcul fotovoltaic


În ultima şedinţă din luna aprilie, consilierii locali caransebeşeni au aprobat prelungirea facilităţilor pentru doi investitori care intenţionează să dezvolte afaceri în municipiu. Este vorba despre societăţile „Globernica”, pentru producţia de peleţi, şi „SIETROM ENERGIA”, care doreşte să realizeze un parc de panouri fotovoltaice. Facilitatea pe care Consiliul Local Caransebeş a decis să o acorde în continuare celor doi investitori se referă la prelungirea termenului de graţie la achiziţionarea terenului, până în luna iulie în cazul firmei „Globernica”, şi până la începutul primului trimestru al anului viitor pentru societatea „SIETROM ENERGIA”.

„Este un act de clemenţă şi o dovadă de înţelegere a condiţiilor economice şi organizatorice prin care trec cei doi investitori, şi totodată aceasta ne dă speranţa şi încrederea că aceştia vor dezvolta aceste investiţii la Caransebeş. Mai mult, prelungirea acestor facilităţi înseamnă că, în continuare, noi vom avea doi contribuabili la bugetul local, prin achitarea, de către aceştia, a impozitelor pe terenurile respective”, a spus primarul Marcel Vela.

Argumentul care a stat la baza acordării acestor facilităţi a constat în faptul că cei doi investitori şi-au dovedit buna-credinţă, în sensul că au obţinut avizele de construire, pe cele pentru trecerea terenurilor din domeniul agricol în terenuri cu destinaţia de construcţii şi au prezentat condiţiile legislative în care unul dintre investitori a fost reţinut de tot ceea ce s-a întâmplat în domeniul energiei, în legătură cu Certificatele Verzi care au fost anulate de Guvernul României, a mai spus edilul municipiului.

Bogdan NAUM