Eugen Petri vrea să pună Caransebeşul pe harta lumii


 Pentru a nu rămâne cu o „datorie” din mandatul trecut, primarul reales al municipiului Caransebeş, Marcel Vela, a dus la îndeplinire o Hotărâre a foştilor membri ai Consiliului Local, acordând titlul de „Cetăţean de Onoare” sculptorului Eugen Petri, realizatorul fântânilor picurătoare din Centrul civic şi al Monumentului Spiritualităţii Creştine. Prin acest proiect, care prevede realizarea unui Parc, artistul este convins că va pune Caransebeşul pe harta lumii. (C. Senco)

Ca o ultimă sarcină din mandatul 2008-2012, primarul reales al municipiului, Marcel Vela, a ţinut ca, la debutul şedinţei solemne de validare a noului executiv şi legislativ local, să ducă la îndeplinire o hotărâre a foştilor membri ai Consiliului Local Caransebeş. Este vorba de decernarea titlului de „Cetăţean de onoare” lui Eugen Petri, coordonatorul celor trei ediţii ale Simpozionului de Sculptură Monumentală în Marmură, dar şi realizatorul sculpturilor amplasate în Centrul civic, pe Calea Sacră, şi al Monumentului Spiritualităţii Creştine. Evenimentul, desfăşurat în cadru festiv, s-a desfăşurat în prezenţa artiştilor participanţi la actuala ediţie a Taberei de Sculptură în Marmură. De altfel, ei sunt singurii dintre cei 66 de sculptori prezenţi la Caransebeş şi realizatori ai sculpturilor monumentale în lemn şi marmură, care au avut şansa să asiste la astfel de ceremonii.

„Au spus că sunt foarte încântaţi că participă la un astfel de eveniment, care a coincis cu validarea «Parlamentului local». Au fost bucuroşi că m-au cunoscut şi că mi s-a acordat un asemenea titlu, dar au fost şi încântaţi de lucrările mele. Au fost impresionaţi de momentul la care au asistat, dar şi de faptul că au fost prezentaţi, fiecare, asistenţei”, ne-a spus Eugen Petri.

De asemenea, coordonatorul ediţiei actuale a Simpozionului a mai declarat că, de această dată, simte o creştere graduală, că participanţii sunt mult mai deschişi, mai prietenoşi, că lucrează cu mai mult aplomb şi dăruire. „Cred că, aşa cum am spus atunci când am iniţiat acest mare proiect, care urmăreşte realizarea unui Parc, care pentru mine este un vis, voi pune Caransebeşul pe harta lumii. Acum, deja, despre Caransebeş se discută în întreaga lume pe mijloacele moderne de comunicare. Asta mi-am dorit, pentru că, aşa cum am mai spus, după Sibiu, locul meu de naştere, Caransebeşul este a doua casă a mea”, a mai declarat artistul.

Carmen SENCO