Poveşti „militarizate” la Caransebeş


Marţi, 27 martie, Sala de festivităţi a Cercului Militar din Caransebeş a găzduit cea de-a X-a ediţie a manifestării intitulate „Cele mai frumoase poveşti”, activitate realizată în parteneriat de către Colegiul Naţional „Traian Doda” – Corp B, Cercul Militar şi Biblioteca Municipală „Mihail Halici”.

Manifestarea este una dintre cele mai longevive activităţi ale Bibliotecii, iar acest fapt se datorează atât modului în care elevii au răspuns de-a lungul anilor la propunerea organizatorilor de a fi parte activă în această activitate, cât şi faptului că doamnele profesoare Nicoleta Văluşescu şi Elena Lepădat s-au implicat în fiecare an în organizarea, pregătirea şi prezentarea acestei acţiuni.

Scopul declarat al activităţii este de a dezvolta copiilor dragostea şi respectul faţă de carte şi lectură, şi de a-i ajuta pe micuţii participanţi să înţeleagă că o educaţie corespunzătoare, realizată încă de la vârste fragede, constituie temelia succesului în viitor.

Întrucât este perioada dedicată Programului naţional „Şcoala altfel”, organizatorii au încercat să capteze atenţia elevilor prin intermediul poveştilor, al personajelor din lumea Disney, al jocurilor şi concursurilor amuzante, al cântecelor, dar şi al scenetelor şi dramatizărilor în cadrul cărora, desigur, rolul principal le-a revenit tot copiilor.

De asemenea, manifestarea a constituit şi un excelent prilej pentru Biblioteca Municipală „Mihail Halici” de a-şi prezenta oferta de carte, de a le explica celor mici că ei reprezintă una dintre priorităţile instituţiei, având în vedere că la fiecare achiziţie de carte aproximativ o treime o reprezintă cărţile dedicate lor, şi de a-i invita pe aceştia să se convingă cu ochii lor că la Bibliotecă sunt multe cărţi interesante ce aşteaptă să fie citite.

Şi pentru ca această activitate să fie cât mai plăcută, la finalul ei, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Caransebeş, cei mici au fost răsplătiţi cu premii şi diplome.

Mircea MOSCOVICI