Eficienţă maximă la Slatina-Timiş


           Finanţat prin Măsura 313 – „Încurajarea activităţilor turistice”, proiectul privind înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică la Slatina-Timiş a fost concretizat în luna februarie 2014. Odată cu inaugurarea acestuia, cei care i-au călcat pragul au putut vizita şi un minimuzeu organizat în incinta clădirii, în care sunt expuse obiecte folosite pe vremuri în gospodării de locuitorii comunei, dar şi fotografii şi costume populare vechi.

În sezon, Centrul de Informare Turistică este vizitat lunar de câte trei, patru grupuri de străini, românii doritori să ia contact cu frumuseţile naturale din zonă fiind mai numeroşi. Chiar săptămâna trecută, la Centru au venit doi turişti din Germania, care au vrut să ştie mai multe despre traseele turistice pentru drumeţii şi pentru enduro de pe Muntele Mic, acestora punându-li-se la dispoziţie hărţi, tinerii arătându-se încântați de natura cărăşeană şi extrem de mulţumiţi de calitatea serviciilor oferite.

De asemenea, Centrul de Informare Turistică de la Slatina-Timiş sprijină derularea a două evenimente sportive anuale, respectiv un concurs de ciclism organizat în luna iulie, de o firmă din Timişoara, şi Crosul Primăverii, care are loc în lunile aprilie sau mai, în parteneriat cu belgienii din Geel, localitate cu care comuna cărăşeană s-a înfrăţit în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Noua şi cocheta clădire din Slatina-Timiş nu găzduieşte doar Centrul de Informare Turistică şi minimuzeul, ci şi Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor. „În luna mai 2015, am luat decizia de a muta în respectivul imobil Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. De el se ocupă doi angajați care activează şi la Centrul de Informare Turistică, desfăşurând munca în paralel, şi deserveşte cetăţenii din centrul de comună şi din satele aparţinătoare Sadova Nouă, Sadova Veche şi Ilova”, ne-a spus primarul Gheorghe Roma.

Mădălina DOMAN