EEN Can Help – ADR Vest oferă suport firmelor din Regiunea Vest, în contextul COVID-19Pentru a veni în sprijinul firmelor din Regiunea Vest care încearcă să găsească soluţii la provocările cu care se confruntă în contextul pandemiei de COVID-19, Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, prin Consorţiul RO-BOOST SMEs, ca parte a reţelei Enterprise Europe, demarează campania „EEN Can Help”.
„Prin această campanie încercăm să oferim sprijin companiilor din regiune care au nevoie de suportul Enterprise Europe Network în perioada următoare. Venim în ajutorul celor care au nevoie de furnizori, care caută soluţii alternative de aprovizionare, care nu au acces la diferite materii prime, care caută tehnologii pentru reconversia producţiei sau care vor să îşi schime modelul de afaceri. Dorim să venim în întâmpinarea firmelor cu câteva servicii dedicate”, se arată în comunicatul ADR Vest.
Ca punct de plecare, în acest sens, echipa EEN din cadrul instituţiei care îşi are sediul la Timişoara a contactat firmele din Regiunea Vest cu care a avut colaborări anterioare, pentru a vedea cu ce probleme se confruntă acestea şi ce necesităţi concrete au acestea.
În urma demersului au fost identificate necesităţi care ţin de asigurarea furnizorilor – recalibrarea furnizorilor de materii prime, suplimentarea conexiunilor în materie de furnizori, găsirea unor soluţii alternative de aprovizionare şi acces la materii prime (agrofood şi alte sectoare), pe de o parte, respectiv nevoia de inovare şi de a accede la tehnologii pentru reconversia şi extinderea producţiei sau serviciilor oferite, pe de altă parte.
Echipa EEN din cadrul Ro-Boost SMEs/ADR Vest va sta la dispoziţia firmelor cu un set de servicii gratuite de informare, sprijin şi consiliere. Serviciile oferite vor fi adaptate în funcţie de nevoile specifice identificate.
Firmele pot contacta echipa de suport printr-un email pe adresa eencanhelp@adrvest.ro, pentru a face cunoscute provocările cu care se confruntă în această perioadă, în acest sens partenerii încercând să găsească, împreună, soluţii.
Enterprise Europe Network (EEN) este o inițiativă a Comisiei Europene, fiind cea mai mare rețea europeană care sprijină întreprinderile mici şi mijlocii în dezvoltarea potențialului inovativ și de afaceri pentru creşterea competitivităţii şi dezvoltarea inteligentă şi durabilă, fiind activă în peste 60 de țări din întreaga lume, se mai arată în comunicatul Departamentului Relaţii Publice din cadrul ADR Vest.
Ovidiu DUMA