Sanitarii caransebeșeni, în grevă de avertisment!


greva-spital-1

Aproximativ 40 de membri ai Sindicatului „Sanitas” s-au aflat miercuri, 19 octombrie, între orele 8 şi 10, într-o grevă de avertisment, la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, protestul având loc la nivel naţional. Salariaţii din sistem au două mari nemulţumiri, sintetizate pentru ziarul 7 Zile de Andrei Seracin, preşedintele Sindicatului „Sanitas” Caransebeş şi vicepreşedinte la nivel judeţean al acestei structuri.

„Avem două mari revendicări. Prima se referă la sporurile acordate personalului medico-sanitar, sporuri care dorim să se calculeze la salariul de bază actual, la nivelul existent după majorarea rezultată din aplicarea Ordonanţei 20/2016, şi nu la nivelul salariilor din anul 2008, aşa cum se întâmplă în momentul de faţă. A doua solicitare este legată de includerea personalului TESA în prevederile Ordonanţei 20, de care vorbeam, prin respectivul act normativ fiind mărite doar salariile medicilor, asistentelor şi infirmierelor, aparatul administrativ şi auxiliar fiind omis”, a spus Andrei Seracin.

Liderul de sindicat a mai precizat că, pentru a nu afecta calitatea actului medical din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, la greva de avertisment au luat parte doar membrii de sindicat care erau în timpul liber, ieşiţi din schimb sau aflaţi în concediu.

„Următorul pas este greva generală, anunţată pentru data de 31 octombrie, însă sper să nu se ajungă până acolo. Din câte am înţeles de la colegii mei, amendamentele depuse de Federaţia «Sanitas» la Ordonanţele 20 şi 43 au trecut tacit de Senat, iar marţi, 19 octombrie, au trecut şi de Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. Mai urmează acum doar votul în plen al membrilor acestei camere”, a mai spus Andrei Seracin.

Sonia BERGER