După ce şi-a stins datoriile, spitalul se „îmbogăţeşte” cu câţiva medici


În ultima şedinţă de anul trecut, consilierii locali municipali au aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea pozitivă a bugetului cu suma de 1,043 milioane de lei, ca urmare a repartizării acestor bani prin OG 74/2014, pentru stingerea datoriilor mai vechi de 90 de zile pe care Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş le are la operatorii economici şi la furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări. „Este un balon important de oxigen, deoarece există mulţi furnizori care nu au fost plătiţi, iar prin această soluţie de sfârşit de an vor fi acoperite unele dintre principalele servicii prestate către spital, precum şi produse, pe care furnizorii le au de primit de la această unitate”, a spus primarul Marcel Vela.

Totodată, Consiliul Local a aprobat ca în blocul ANL din Balta Sărată, unde Primăria are 57 de apartamente în trei scări, două apartamente să aibă destinaţia de locuinţe de serviciu pentru cadre medicale. În acest sens, există deja solicitări venite din partea unor medici tineri, din alte localităţi, care vor să profeseze la Caransebeş, încă de la începutul acestui an.

Edilul municipiului a mai declarat că echipa de cadre medicale a Spitalului Municipal de Urgenţă se va completa cu mai mulţi medici noi, care au câştigat concursurile organizate în ultima perioadă de unitatea medicală. „La ultimul examen organizat la spital, un medic din India, specializat în chirurgie plastică, a reuşit să convingă comisia formată din medici şi profesori universitari, ceea ce demonstrează că, în perspectivă, Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, cu toată dotarea modernă obţinută prin accesarea unor programe europene, poate fi o soluţie profesională pentru multe cadre medicale”, a mai spus Marcel Vela.

Bianca METEŞ