După 50 de ani, „elevii” de la „Medie 2” au răspuns din nou „Prezent!”


intalnire 5Liceul Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeş a fost vineri, 31 mai, scena unui eveniment nu doar încărcat de emoţie, ci şi mai rar întâlnit. Instituţia de învăţământ a găzduit întâlnirea de 50 de ani a promoţiei care a terminat clasa a XI-a, profil Real, şi singura, de altfel, a Şcolii Medii Nr. 2, cum se numea pe atunci acest liceu, în anul 1963. Dintre cei 34 de absolvenţi din urmă cu jumătate de veac, răspândiţi, acum, în Germania, Austria, Canada sau Australia, au fost prezenţi la Caransebeş 24.
În şcoală, foştii absolvenţi au fost întâmpinaţi de actuala directoare, Gabriela Pfeifer, pe tonurile imnului „Gaudeamus”, cântat de un cor format din actualii absolvenţi ai Liceului „C.D. Loga” şi dirijat de prof. Ionică Drăghina.
În sala Bibliotecii Liceului, cei mici le-au dăruit celor „puţin” mai mari flori şi obiecte confecţionate de ei la orele de desen sau lucru manual, fiind răsplătiţi cu sărutări pe obraji. Deoarece fosta dirigintă, Eliza Molocea, nu mai este printre noi, acest rol şi l-a asumat prof. Gheorghe Ardelean, care a strigat catalogul. Fiecare dintre cei aflaţi în sală a răspuns „Prezent!” şi avorbit despre ce a mai făcut în perioada scursă de la ultima întâlnire la care a participat.
Dintre foştii profesori ai promoţiei 1963, au mai fost de faţă Nicu Poşircă şi Ioan Poru, împreună cu soţia.
Mai multe despre această întâlnire de suflet puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 6 iunie.
Sonia BERGER