Drumurile naţionale, pregătite de iarnă


Recent, în şedinţa Colegiului Prefectural a fost aprobat Planul operativ de acţiune pe timpul iernii 2012 – 2013, pe reţelele de Drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin. Acestea sunt administrate de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, prin Secţiile Drumuri Naţionale Caransebeş şi Orşova.

În cadrul şedinţei s-a stabilit ca, până la data de 15 noiembrie, toate lucrările aflate acum în diferite stadii de execuţie să fie aduse la condiţiile de desfăşurare a unei circulaţii normale.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş, Ioan Boba, a declarat că atât numărul de utilaje, cât şi cantităţile de sare şi nisip prevăzute în planul operativ de iarnă, organizate în bazele de deszăpezire şi punctele de sprijin, pot asigura condiţii corespunzătoare pentru circulaţia rutieră, fără restricţii.

„Pentru iarna 2012 – 2013, s-au prevăzut cantităţile de materiale antiderapante şi antiaglomerante, dar şi un număr de autoutilaje, asigurate prin contracte subsecvente de întreţinere multianuală. Este vorba de peste 6.000 de tone de sare şi peste 5.000 de tone de nisip. Considerăm că cele 63 de autoutilaje şi cantităţile de sare şi nisip prevăzute în plan pot asigura condiţiile unei circulaţii rutiere care să se defăşoare în siguranţă, pe toate Drumurile naţionale administrate de noi”, a declarat Ioan Boba, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Caransebeş.

Sonia BERGER