Drum bun spre Muntele Mic!


 O delegaţie a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, condusă de preşedintele numit Ionesie Gheorghioni, s-a deplasat recent la Zerveşti, pentru a evalua stadiul lucrărilor de asfaltare a drumului care duce la Muntele Mic. Finalizarea acestui obiectiv este prevăzută pentru sfârşitul acestui an, însă terminarea lucrărilor depinde de fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării, deoarece, până în acest moment, din cele 210 miliarde de lei vechi, la cât se ridică investiţia, s-au primit doar 106 miliarde. (S. Berger)

Preşedintele numit al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, şi Ianăş Roşeţi, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului, au efectuat recent o vizită la Zerveşti, comuna Turnu Ruieni, pentru a vedea lucrările de asfaltare a drumului ce duce pe Muntele Mic. Licitaţia pentru acest tronson a avut loc la sfârşitul anului 2009, pentru ca în 2010 să înceapă lucrările de reabilitare, termenul de finalizare fiind prevăzut pentru sfârşitul acestui an. Terminarea lucrărilor la acest obiectiv depinde însă de fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării, care a eliberat până acum doar jumătate din bani, respectiv 106 miliarde de lei vechi, dintr-un total de 210 miliarde.

„Vrem să facem ca acest drum, în lungime totală de 23,125 kilometri, să arate ca unul la nivel european, aşa cum este prevăzut în proiect. Până acum e vorba doar de un segment, deoarece, pentru a vorbi de drumul Caransebeş – Telescaun, mai e nevoie de 104 miliarde de lei vechi”, a spus Ionesie Ghiorghioni.

„În acest moment, pe Drumul Judeţean 608 A, Caransebeş – Telescaun, se poate circula în condiţii normale, iar acest tronson, dintre municipiu şi Zerveşti, are o lungime de 3,1 kilometri, porţiune pe care s-a turnat ultimul strat de asfalt şi urmează să se execute rigolele. De aici spre Telescaun, s-au efectuat lucrări de refacere şi decolmatare a podeţelor şi şanţurilor, s-a turnat primul strat de asfalt, urmând ca până la sfârşitul anului, şi în funcţie de finanţări, să finalizăm această lucrare, foarte importantă pentru judeţul nostru şi pentru turismul din întregul Banat”, a declarat Ianăş Roşeţi.

Ionesie Ghiorghioni a mai spus că există anumite tronsoane unde lucrările nu s-au rezolvat, dar, în momentul în care bugetul va fi rectificat pozitiv, se speră să mai fie alocaţi bani pentru încă trei drumuri. Este vorba despre Caransebeş – Telescaun, Reşiţa – Grădinari şi Reşiţa – Văliug.

Sonia BERGER